Archief

klik hier voor een link naar de oude site met het nieuws van de vorige seizoenen.

Nieuws seizoen 2014-2015

01-04-2015: Pete Stiel toernooi begint bijna

The 3rd Pete Stiel International Hockey Tournament

Hello participant,

We can’t wait to see and welcome you all in the weekend of the 11 & 12 of April 2015 in Hoorn, The Netherlands,for the 3rd Pete Stiel International Hockey Tournament.

For your preparation and to get into the mood, we hereby send you some information and tips for your stay in Hoorn.

Very important for you, is to know what the playing fee for the tournament is, this year. All teams will be charged € 400 per team for the weekend. This is only for playing and excludes food, lodging and of course drinks. Later this month, after your promise to come, we’ll send you an account number to where your payment can be transfered to.

When you come to Hoorn to play, there is another important item that we would like to share with you and that is: the tournament rules. Share them with you teammates. That way there won’t be any arguing or debating on the ice during games and you all know how to play the tournament and enjoy it.

At the end of this letter, there is some information about the city of Hoorn, some restaurants and some pubs and other cool places and surrounding areas. Amsterdam for example about 35 kilometers away.

Starting mid-February you can find the latest info on: www.bluemoutaincougars.nl         .

If there are questions don’t hesitate and send an e-mail to zundert1963@kpnmail.nl (Mark)

Invited Teams 2014:

 • Eiskalte Eltern Braunschweig (Germany)
 • Den Haag Ongetemd (The Netherlands)
 • Swiss Fun-Icehockey Team ‘Icebirds’ (Switserland) (Defending title)
 • Martins Fighters (Poland)
 • Heereveen Flyers (The Netherlands)
 • Ghent Ghosts ( Belgium) ??
 • Blue Mountain Cougars Team 4th division (The Netherlands)
 • Blue Mountain Cougars ARHL (The Netherlands)

02-03-2015: BMC 4e divisie speelt gelijk tegen Heerenveen

Op vrijdag 27 februari moest het 4e divisie team van de BMC zijn laatste wedstrijd spelen tegen Heerenveen. Lange tijd bleef het stil in het doel. Helaas wist na 12 minuten Heerenveen toch te scoren. Gelukkig wist niet lang daar na ook Bart te scoren voor de BMC. Dit maakte Heerenveen wat kwaad. Hierdoor wisten ze in deze periode nog 2 keer te scoren. Dit maakte de stand na periode 1 1-3. Na een rust van 5 minuten werd er gestart met periode 2. Het score bord werd in periode 2 geopend door de Fabrisio. Hij wist in een powerplay te scoren. Helaas wist Heerenveen daarna ook nog 3 goals te maken. Een minuut voor het einde van periode 2 wist Fabrisio nog maals de puck langs de keeper te krijgen. Dit maakte de stand 3-6.
De 3 periode waren we gedreven om de stand in ons voordeel te krijgen en dit leek ook te lukken. Binnen 1,5 minuut wist Joep zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren. Daarna wisten ook Mitchell en John nog een puck langs de keeper te krijgen. 46 seconden voor het einde van de wedstrijd wist John er voor te zorgen dat we voor kwamen te staan. Dit heeft wel 16 seconden geduurd want Heerenveen heeft de stand weer gelijk getrokken. Deze wedstrijd eindigde in 7-7.

Onze volgende wedstrijd zal tijdens het Pete Stiel toernooi zijn op 11 en 12 april

 

18-02-2015: BMC R13 speelt gelijk tegen Amsterdam

Zaterdag 14 februari, een thuiswedstrijd van de R13 tegen de Amsterdam Tijgers. Deze pot stond in het teken van het wedstrijddebuut van 4 van onze nieuwe jongens, Tommie,Bram, Mike en Robbie. Er moest hierdoor wel wat geschoven worden in de line-up, maar alle lijnen liepen prima met onze nieuwe helden erbij.
Binnen 5 minuten schoot Jan ons op het bord met een bekeken schot onder de arm door van de Amsterdamse goalie. Het ging op en neer met kleine kansjes aan beide kanten, maar geen goals meer in deze periode.
In de 2e periode werd er meer samengespeeld, waardoor het niveau en de snelheid omhoog gingen. Na een mooi moment van een opkomende verdediger, een aanvaller die keurig zijn positie overnam en goed verdedigend werk verrichtte, een paar goede passes en een voorzet op maat was het Danny die de 2-0 binnen knalde. Amsterdam schakelde een tandje bij en wist in korte tijd 2x te scoren. 2-2 dus na 2 periodes.
De 3e periode moest dus het verschil maken. Wederom kansen voor beide teams maar geen goals. De slotminuut werd erg spannend, zeker toen 2 Tijgers naar de strafbank moesten, 5 tegen 3 dus. Schijnbaar verdiende deze wedstrijd geen winnaar, want BMC wist dit voordeel niet uit te buiten en ook de grote kans van Amsterdam werd door Kevin gestopt. 2-2 eindstand, leuke pot en 4 nieuwe jongens die trots mogen zijn op hun debuut.

18-02-2015: BMC 4e divisie verliest van Groningen

Op een relatief goed tijdstip was er op 8-2-2015 de uitwedstrijd tegen de Groningen Seahawks.
Sommige spelers hadden stage, ziekte en werk. Na enige moeite een compleet team op de been te krijgen zijn we in frisse toestand met slechts 8 veldspelers plus een goalie naar Groningen afgereisd.
In Groningen aangekomen was het vermoeden waar: de Seahawks hadden de beschikking over 4 complete (goede!) lijnen.. Met enig research kwamen we veel spelers tegen die op hogere divisies hadden gespeeld, tot de 1e divisie aan toe. Daar moesten we met 8 man tegen knokken … 🙂
Hierop hebben we tactische aanpassingen gedaan. Sommige verdedigers werden als winger ingezet, en aanvallers naar de defence lijn. Hopend op een break-away, een gelukje hier en daar en vooral de eigen zone dicht houden. Het idee: 1 forechecker niet te diep hun vak in, de center en 2e winger de zone verdedigen rond de middenlijn. Eigenlijk een 2-2-1 opstelling.
Groningen kwam wel veel aan spel, maar écht uitgespeelde kansen konden ze niet creëren. Het was lastig ons vak in te komen. Eenmaal in het vak moesten we flink aan de bak… Er waren wat schietkansen, maar vooral uit wat solo werk van de Seahawks. Nu het goede: de eerste periode sloten we af met 0-0 ! Voor ons al een overwinning op de nummer 2 van de competitie.
De 2e periode hielden we op dezelfde manier vol tot de 10e minuut. John als veredelde 3e defence gaf een diepe pass op Bart. Bart kwam in duel met een uitkomende goalie en de puck kwam vrij. Een mooi moment kwam: Jasper wist te scoren! Zowaar 1-0 voor!!
Per direct kwamen de sterkere lijnen weer bij Groningen op het ijs. De solo van een Seahawk speelde ongeveer alle spelers uit en wist vanaf het slot hem in de kruising te rossen. Nog 8 minuten te gaan in de 2e periode…
Helaas was het onvermijdelijk. De druk werd toegenomen, geen shift bij Groningen was op 80%. Groningen wilde graag, en moest het vooral hebben van individuele klasse. Toen we bij 2-1 achterkwamen verzwakte de concentratie en de vermoeidheid sloeg toe. De 2e periode eindigde we met 6-1. De 5 goals kwamen in 6 minuten.
De derde periode kwam. We hadden een knappe pauze gehad en de focus was er weer. Voor ongeveer 10 minuten werd er niet gescoord, hun goals kwamen weer uit de laatste 10 minuten. Helaas eindigde we met een 11-1 verlies.
Met trots, en een applaus van het Groningen publiek verlieten we de baan. De score leek groot, maar er zijn grote delen van goed hockey geweest. Veel tegengoals kwamen uit individuele klasse, slechts 1 tegengoal waar de organisatie binnen de verdediging niet goed was.
Sharon bedankt voor de inzet en het invallen!
We hebben een mooie (leerzame!) pot gehad, allemaal tevreden en trots op de goede periode’s!
Slotwoord: ook leerzaam is dat een bitje zeer apart kan smaken als er deo op gespoten is..
Bart bedankt ;-)!

18-02-2015: BMC 5e divisie wint van Enschede

Na het verlies in Utrecht waren we er wel allemaal aan toe om te winnen. Er werd dan ook na de eerste minuut al gescoord door BMC. De doelpunten bleven niet lang uit want de volgende minuut werd alweer gescoord. We stonden na 6 minuten al 5-0 voor en we waren niet te stoppen. Het waren mooie doelpunten van harde schoten op de blauwe lijn tot tactische prikdoelpuntjes op de doellijn en niet te vergeten sommige één op één situaties. De tweede periode was wat rustiger er minder gescoord, maar BMC ging wel beter spelen en creëerde mooie kansen door goed vrij te schaatsen en rond te spelen. Natuurlijk hebben de tegenstanders niet stilgezeten want zij gingen ook beter verdedigen alleen kwamen ze niet door onze ijzersterke verdediging van Sharon, Rombard, Roy en Hessel.

In de derde periode ging BMC weer rustig verder met scoren, heel veel scoren zelfs.
In deze wedstrijd hebben Sharon, Eric en Sander hun eerste doelpunt van het seizoen gescoord. Ook hebben we die felbegeerde nul doelpunten tegen weten te behouden wat Stan zo graag wilde. De eindstand was 22-0 tegen de Slapping studs.
De lijst van doelpunten:

 • Ramon 2 keer gescoord
 • Mark 5 keer gescoord
 • Sander 1 keer gescoord
 • Roy 1 keer gescoord
 • Rombard 5 keer gescoord
 • Hessel 3 keer gescoord
 • Gilles 1 keer gescoord
 • Jan 2 keer gescoord
 • Eric 1 keer gescoord
 • Sharon 1 keer gescoord
  Deze uitslag geeft goede moed voor de volgende wedstrijd in Enschede! Tevens is dit de laatste van het seizoen en het zou mooi zijn als we met nog een overwinning kunnen eindigen.
  Leon Winkel

07-02-2015: BMC 4e divisie wint van Zoetermeer

Na een goede training op donderdag moest het 4e divisie team van de BMC aantreden tegen Zoetermeer. De vorige wedstrijd tegen dit team hadden we helaas verloren. Wij waren toen met tekort spelers, deze keer echter hadden wij genoeg spelers. Om 21:00 uur vingen we aan met de wedstrijd. In zeer korte tijd wist Mitchell het openingsdoelpunt te maken. Nog geen 4 minuten daarna wist helaas Zoetermeer de gelijkmaker te maken. Gelukkig wist John na 4 minuten weer te scoren en niet lang daarna kreeg ook Jeroen de puck langs de Keeper van Zoetermeer. Een keer wisselen en Jeroen wist er weer een puck in te pielen bij Zoetermeer.  Toen bleef het een tijdje stil tot Zoetermeer weer wist te scoren. Gelukkig wist Fabrisio 27 seconden voor het einde van de eerste periode ook weer te scoren. Dit maakte de stand aan het einde van periode een 5-2.

De tweede periode werd de sfeer wat grimmiger. Er vielen meer straffen dan in periode een. Gelukkig heeft Stan de scheidsrechter alles in goede banen weten te leiden. In deze periode wist Mitchell te scoren vanuit een schot van Joep. Joep staat hiermee voor het eerst met punten op de sheet. Mitchell claimt de puck niet aangeraakt te hebben dus alle eer gaat naar Joep. Helaas wist deze periode ook Zoetermeer weer te scoren.

De 3e periode hadden ze ons de vorige keer verslagen. Deze keer waren wij vastberaden dat ze dat niet ging lukken. Gelukkig wist Zoetermeer maar 1 keer te scoren. We moesten omdat de wedstrijd wat langer duurde helaas de laatste 5 minuten vuile tijd spelen. Hier was Zoetermeer niet blij mee maar we konden niet anders. De wedstrijd is geëindigd met een score van 6-4 voor de BMC.

Onze volgende wedstrijd is op zondag 8 februari in Groningen.

02-02-2015: BMC 4e divisie wint van Utrecht

Op een hele gunstige tijd op zondag avond moest het 4e divisie team van de BMC spelen tegen Utrecht. 20:00 uur aanwezig en 21:00 uur op het ijs. Omgekleed en wel verschenen wij op het strijd toneel. Tot onze verbazing bleek dat niet alleen wij maar ook Utrecht zwarte shirts had. Na aandringen van de scheidsen moesten wij andere shirts aan. Geen probleem dacht het merendeel want we hebben ook nog blauwe shirts. Helaas hadden 3 knuppels deze shirts vergeten en moesten we met onze shirts binnenstebuiten spelen.
Toen de wedstrijd gestart werd hadden wij duidelijk de overhand. Helaas wist Utrecht als eerste en als 2e te scoren. Gelukkig wist John 4o seconden voor het einde van de eerste periode nog een doelpunt te maken.
De 2e periode startte we sterk. Na 4:05 wisten Thijs en Mitchell de gelijkmaker te maken. De rest van de periode bleef het erg stil. Er waren aan beide kanten wel kansen maar er werd niet gescoord.
De 3e en laatste periode begon de BMC weer sterk. Binnen een minuut wist John er nog een in te prikken. We stonden met 19 minuten te spelen dus voor. Gelukkig wist Bart deze kleine voorsprong uit te bereiden en bereikte wij de eindstrand van 2-4. Het was een sportieve en leuke wedstrijd.
Onze volgende wedstrijd is op vrijdag 6 februari thuis tegen Zoetermeer.

 

26-01-2015: BMC 4e divisie speelt gelijk tegen Amsterdam

Na een leuke maar zware training op donderdag ging het BMC 4e divisie team onder leiding van coaches Pete en Randy op zaterdag de wedstrijd in met de woorden: Speel je eigen spelletje.
De eerste periode bleek alleen dat wij hier niet aan toe kwamen. Helaas had Amsterdam de overhand in het spel. Zij wisten ook in deze periode 2 punten te maken. Wij helaas geen.
De 2e periode ging het een stuk beter, langzaam kregen wij steeds meer puck bezit en kansen op doel. Uiteindelijk wist John na een pass van Jeroen ook de puck in het doel van Amsterdam te schieten. De rest van deze periode bleef het stil.
De 3e periode was ook zeer spannend. Wij kregen nog een aantal kansen maar kregen de puck er niet in. Tot 7 minuten voor het einde van de wedstrijd. Toen wist Jeroen met een wrap-around de puck onder de keeper door te krijgen. Dit maakte de stand 2-2. Dit was ook de eind stand. Wij hebben een leuke wedstrijd gespeeld tegen Amsterdam.

Onze volgende wedstrijd is zondag 1 februari in Utrecht.

18-01-2015: BMC R13 wint van Heerenveen

Verslag wedstrijd Blue Mountain Cougars – Heerenveen Flyers     9 – 6

We hielden wel een beetje ons hart vast toen Heerenveen met bomen van jongens uit het hoge noorden kwam aanzetten. Voor de wedstrijd de coach van de tegenstander opgezocht om één en ander te bespreken. Een bijzonder aardige coach die beloofde zijn vikingen een beetje in te houden als het te gek werd. Het moest wel een leuk en spannend potje worden. Nou, en dat werd het. Vooral leuk. Al na 10 minuten, toen we met 2 -0 voor stonden, liep ik naar de coach van Heerenveen om hem te zeggen, ‘laat ze maar los, die kanjers van je, we zijn niet bang.’ Vanaf het eerste moment waren we de sterkste en eigenlijk hebben we het de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Wat een wedstrijd! Er werd gestreden om elke puck. Onze jongens, groot en klein, gingen er helemaal voor. Het tempo bleef hoog, er werd goed gekeken, mooi gepassed en er werd gescoord. En hoe! Niet alleen maar door Lorenzo, die een hele mooie wedstrijd speelde, maar ook door Jan, Mick, Jochem, Martin en Davy. Dat is de kracht van R13. Iedereen gaat ervoor en samen kunnen ze elke tegenstander aan. Zeker met zo’n top goalie. De coach van Heerenveen vond dat ze wel een beetje pech hadden met zo’n goalie aan de ander kant. Dat is geen pech. Dat is Kevin. Laat de Duitsers maar komen. We maken gehakt van ze.

 Een trotse invalcoach.

12-01-2015: BMC 4e divisie wint van Leiden

Vrijdag avond 9 januari mocht het 4e divisie team van de Blue Mountain Cougars aantreden tegen de Leiden Lions. De druk op het thuisspelende team was groot. Er waren veel wedstrijden verloren waar dat niet altijd nodig was. Gedreven door een speach van de coach Randy Taylor werd er begonnen aan de wedstrijd. Al na 11 seconden wist Jeroen Klappe een goal te maken uit een pass van Bart Voet. Helaas bleef het daarna een tijd stil qua doelpunten. Gelukkig wist Mitchell Beukema er na 15 minuten ook nog een in te prikken. Niet lang daarna wist ook Bart Voet er een puck in te schuiven bij Leiden. Dit maakte de stand na de 1e periode 3-0.
De 2e periode begonnen we niet zo sterk. Dit bleek ook omdat Leiden wist te scoren. Gelukkig kon Thijs het tij keren door te scoren. Tegen het einde is het ook Bart weer gelukt om een puck het net in te krijgen. Aan het einde van de 2e periode stond het 5-1.
De 3e en tevens laatste periode startte Leiden weer sterk. Binnen 4,5 minuten wisten ze een Puck langs Divanni te krijgen. Bart Liet het hier niet bij zitten en besloot er maar een puck bij Leiden in te prikken. Dit zette Leiden weer op scherp waardoor zij ook weer scoorde. Leiden kwam toch dichterbij. Gelukkig ging Mitchell er met de puck van door om deze vervolgens in het doel van Leiden te krijgen. Als toetje mocht ook John deze periode nog een keer scoren. Hiermee was de wedstrijd beslist en eindigt de wedstrijd met een stand van 8-3.

12-01-2015: BMC aspiranten winnen van  Dordrecht

Zaterdag 10 januari stonden de aspiranten van BMC met een klein team in Dordrecht, Helaas kon Daniel op het laatste moment niet aanwezig zijn door familie omstandigheden. Met maar 5 Forwards en 4 Defence spelers zou het een zware strijd worden, vooral omdat de vorige wedstrijd werd verloren van dit team. Maar de motivatie van de jongens was enorm, want winst zou ons naar de koppositie van de NIJB competitie brengen, iets wat niemand voor mogelijk had gehouden aan het begin van het seizoen!  Na 13 minuten van zware strijd (er werd erg ruw gespeeld door Dordrecht) wist Alphonso te scoren uit een assist van Jochem en David.
Vier minuten later wist Jeremy de puck in het doel te krijgen uit een assist  van David. Heel blij was Jeremy met deze goal voor zijn oma, die een dag eerder was overleden. Een lekkere voorsprong van 2 punten aan het einde van de eerste periode. Even op adem komen want de vermoeidheid was groot, vooral bij Alphonso en Ferdy die dubbele shiften draaiden en heel veel werk hebben verzet. Ook de verdediging stond als een huis, met Bryan, Lorenzo, Martin en Milo. Bijna onmogelijk voor de snelle spelers van Dordrecht om hier voorbij te komen. En als dat lukt stond daar nog Sem, die ook super stond te keepen!
Op 24.27 scoorde Dordrecht en werd de strijd heviger, acht minuten later wist Alphonso te scoren uit een assist van David en konden we met 3-1 vóór weer even op adem komen. De derde periode wisten de Cougars de puck goed in bezit te houden, maar 10 minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Dordrecht en was de stand 3-2. De laatste 10 minuten waren bloedstollend, de vermoeidheid was van de koppie’s af te lezen, maar ze bleven ervoor knokken. Echt met 200% inzet en een enorme positieve sfeer gaven ze de overwinning niet meer uit handen en wonnen uiteindelijk met 3-2. Ontlading bij de spelers, coaches en het publiek, werkelijk weer een topprestatie!

12-01-2015: BMC 5e divisie verliest van Groningen

2 wedstrijdverslagen van Monique en Mike

Na de feestdagen was het dan eindelijk weer zover, een wedstijd! En niet zomaar een, de senioren van de Blue Mountain Cougars speelde hun eerste wedstrijd tegen de Black Spirits Groningen (nr. 1 in de competitie)
De spelers gingen de wedstrijd positief in en concentreerde zich op een leuke, sportieve wedstrijd waarbij er een nieuwe poging werd gewaagd om van Groningen te winnen.
De eerste periode begon met een doelpunt voor Groningen welke binnen 2 minuten recht gezet werd door een hele mooie tip-in vanuit de cougars. De wedstrijd gaf veel spannende momenten met veel mooie schoten maar ook straffen aan beide kanten. Helaas bleef het bij die ene goal, waarna Groningen in de daaropvolgende periodes nog 8 keer wisten te scoren.De spelers speelde goed en hebben alle 100% inzet getoond maar helaas was het niveau van Groningen te hoog.
Op dit moment staan de senioren van de Blue Mountain Cougars 3e in de competitie (poul a) en zitten daarbij nog bij de top 3. De volgende
wedstrijd zal op 25 januari in Utrecht worden gespeeld waarbij er weer gehoopt wordt op een overwinning!

Monique Nijman

Zaterdag 10 januari stond de zware thuiswedstrijd tegen Groningen op het programma. Extra zwaar omdat we Jan en Ramon moesten missen, maar inzet en werklust is ons wel toevertrouwd en we hadden er zin in. Net als vorige keer zocht Groningen vol de aanval en wisten we wat ons te doen stond. Ook wij kregen meteen al wat kansjes maar wisten die niet te verzilveren. Groningen wel, een raket op ons doel waar niemand een antwoord op had en we stonden 0-1 achter. Binnen een paar minuten weten we echter de 1-1 op het bord te zetten na een schot van Danny. De goalie geeft een rebound weg waar Bill wel raad mee weet en het staat gelijk. Groningen voert de druk wat op en loopt uit tot 1-3 in de 1e periode.

Direct vanaf de openings face-off in de 2e periode krijgen wij een mooie kans op de aansluitingstreffer. Met goed tic tac toe ijshockey spelen we de tegenstander uit maar weten het net niet te vinden. Grote kansen over en weer en een supersafe van Stan op een breakaway, diverse straffen en kleine opstootjes. Deze periode wordt afgesloten met een onoverbrugbare achterstand van 1-6.

Dat de tegenstander goed is, dat wisten we al. Mannen die al hun hele leven ijshockey spelen en in de 1e ,2e of 3e divisie hebben gespeeld. Maar wij geven het niet zomaar kado en gaan de 3e periode weer volle bak. Het spel wordt harder, de sfeer grimmiger. Ook nu krijgen we wel weer wat kansen, maar hij wil er niet meer in. Net als in de voorgaande periodes weet Groningen er ook nu weer 3 te maken wat de eindstand op 1-9 brengt.

Dit was de 2e en laatste wedstrijd die we tegen dit team speelden. Volgend seizoen gaan zij 1 of 2 divisies hoger spelen, waar ze eigenlijk thuis horen. Houdoe en bedankt Groningen.

Mike#8

16-12-2014: Oliebollen schaatsen

oliebollen schaatsen
Op Maandag 29 december is ons jaarlijks oliebollen toernooi.
Om 19:00 uur spelen de jeugdleden (R13 en Aspiranten) een wedstrijdje tegen hun ouders, broers
en zussen etc. Om 20.30 uur gaan we van het ijs af en kan er worden gedweilt. Er is dan
chocomelk en oliebollen voor deze groep. Tevens moeten we dan uitrustingen wisselen met
de aanhang van de senioren die daarna komen.
Om ongeveer 20:45 starten we een wedstrijdje tussen twee of drie teams van de senioren.
Deze teams worden gemengd, spelers en aanhang (dit kan van alles zijn)
We hebben ijs tot 22:15 uur en daarna is er voor deze groep chocomelk en oliebollen.
Afhankelijk van aanmeldingen kan er nog in de tijden worden geschoven.
Graag z.s.m. een mailtje naar jeroen.klappe@hotmail.com
1. Ben je 29 december aanwezig?
2. Hoeveel personen neem je mee?
3. Neem je iets te eten of te drinken mee
4. Wie wil er helpen? Bijvoorbeeld bij de uitleen van de pakken, uitdelen chocomelk etc.?
Het is al over 1 weken, dus graag zo snel mogelijk een berichtje.

22-12-2014: BMC 4e divisie verliest van Den Haag

Op zondag avond moest het 4e divisie team aantreden tegen de koploper van de poule. Het zou een zware pot worden, dit was van te voren al duidelijk. Niet alleen door de tegenstander maar ook door een aantal afwezige in ons eigen team. Toch hebben de aanwezige spelers alles op alles gezet om ook deze wedstrijd tot een goed resultaat te brengen. Helaas mocht het niet baten. Dit bleek in de eerste periode al waarin we een achterstand te verduren kregen van 3-0. De tweede periode ging het een stuk beter. Als we alleen deze periode gespeeld zouden hebben hadden we namelijk gelijk gespeeld. Dit maakte de stand na 2 periodes 4-1. Derde periode besloot Den Haag nog even goed gas te geven. Hierdoor zijn we geëindigd met een stand van 7-1. Opmerkelijk aan deze wedstrijd was de goede sfeer tussen de spelers. De scheidsrechters hebben het extreem rustig gehad. Er is geen overtreding gemaakt en ze hoefde daarvoor dus ook niet te fluiten. De volgende wedstrijd van de BMC is op 4 januari. We hopen dan met een compleet team op het ijs te staan en te winnen!

16-12-2014: BMC 5e divisie staakt wedstrijd tegen Amsterdam

Zondag 14 december reisde wij met ons 5e divisie team af naar Amsterdam. Na de laatste wedstrijd die we in de laatste paar seconde uit handen gaven en het een gelijk spel werd waren we erg er op gebrand om te winnen. Onze tegenstander was Amsterdam shinny 2 een erg goed team waar we in de thuis wedstrijd na een spanende wedstrijd en mooi overwinning op hadden geboekt, en wisten dus dat het een erg spannend potje zou gaan worden. Helemaal omdat er aan onze kant een aantal hele belangrijke spelers niet bij waren. De wedstrijd begon en het bleek al snel dat de Amsterdammers uit waren op revanche. Ze gooide gelijk het gas open en probeerde ons zo goed mogelijk onder druk te zetten. Na een moeilijke eerste periode wouden we in de tweede periode orde op zaken stellen. Al snel bleek dat het allemaal een beetje anders te lopen dan we wouden, het spel werd steeds grimmiger er werden veel straffe gegeven en er vielen twee spelers van ons geblesseerd uit. Toen onze goalie dreigde uit te vallen met een blessure is er een beslissing genomen om de wedstrijd te staken aan het eind van de tweede periode, helaas in het voordeel van Amsterdam.

15-12-2014: BMC aspiranten wint van Geleen

De aspiranten hebben gister onverwacht met 8-7 gewonnen van Geleen, de nummer 1 in de NIJB competitie. Vanaf het begin had BMC de overhand, al wist Geleen wel steeds weer gelijk te komen, maar na een afgekeurd doelpunt van ons was de frustratie groot en zakte het spel duidelijk in. Na de eerste periode was de stand 3-4 voor Geleen. De tweede periode ging gelijk op en wisten BMC en Geleen allebei twee keer te scoren. Geleen ging wat ruwer spelen, wat ze uiteindelijk 12 strafminuten opleverde, de spelers van BMC hielden het hoofd koel en lieten zich niet uitlokken, zodat de strafbank leeg bleef. Stand na de tweede periode 5-6 voor Geleen. De derde periode scoorde Geleen al na 1.44 minuut en kwam BMC op een 5-7 achterstand. Toen kwamen de spelers pas goed op stoom en werd er op een prachtige manier ijshockey gespeeld. Er werd mooi samen  gespeeld, de open ruimtes en kansen werden goed benut. Halverwege de derde periode scoorde BMC het zesde doelpunt en al snel daarna de gelijkmaker. Nu werd het pas echt spannend en vochten beide teams voor wat ze waard waren. Ruim 3 minuten voor het einde wist BMC het winnende doelpunt te scoren, enorme blijdschap, maar nu was het zaak om het hoofd koel te houden. Dit werd op een prachtige manier gedaan, de puck werd zoveel mogelijk in bezit gehouden en bereikte nauwelijks meer ons verdedigingsvak. Het eindsignaal werd met enorm gejuich van spelers en publiek ontvangen. Een verdiende overwinning om trots op te zijn!

15-12-2014: BMC 4e divisie verliest van Groningen

Het BMC 4e divisie team moest op vrijdag 12 december spelen tegen het veel hoger geplaatste Groningen. Vol goede moed werd begonnen aan de wedstrijd. Het zou een zware pot worden. Na 5 minuten al wisten de Groningers een puck langs Divanni in het doel te krijgen. Gelukkig wisten Bart Voet en Bas Visser in de eerste periode de stand naar een 2-1 te brengen. Dit gaf de spelers van de BMC hoop, is het dan toch mogelijk….. In de 2e periode startte Groningen sterk. Zij waren de eerste en de tweede die scoorde in die periode. Na wat gas geven wist ook de BMC met Bart Voet te scoren.( Op de sheet is het punt toegekend aan Ewout Prosée.) Dit bracht de stand na de tweede periode op 3-3 gelijk. Tijdens de bespreking in de kleedkamer hebben we nog wat tips gehad om te kunnen winnen. Helaas hadden de Groningers ook een team bespreking gehad en startte die veel sterker dan de BMC. Ze wisten meteen 3 keer te scoren. Gelukkig wist John de Bruin er nog een in te pielen bij de Groningers in het doel. Dit gaf hoop. Helaas sloeg de vermoeidheid bij een aantal spelers toe en wist Groningen nog een keer te scoren. Dit gaf een eind stand van 4-7. De gevreesde 3e periode heeft de BMC weer verslagen.

08-12-2014: BMC 5e divisie speelt gelijk tegen Enschede

Zaterdag 6 december, de dag na sinterklaas, het was van te voren al duidelijk, dit zou een zware pot gaan worden. Beide teams stonden op een gedeeld 2e plek. De winnaar van dit treffen zou 2e blijven en de verliezer zou een plaats zakken. De BMC dacht van te voren met een volledig team op de proppen te kunnen komen. Helaas bleek op de zaterdag dat Jan en Danny er niet zouden zijn. Hierdoor moest er een hoop aangepast worden in de lijnen.
De start van de 1e periode ging goed. Na 3:10 wist Gilles een puck in het doel te krijgen bij Enschede. Niet lang daarna wist Ramon uit te breken om ook te scoren. Toen bleef het een tijdje stil. Na 14 minuten wist Mike er gelukkig nog een te scoren. Dit maakte de stand na periode 1 één 3-0.
De tweede periode gingen we vol goede moed van start. Dit bleek ook want binnen een minuut wist Mark er een bij de tegenstander in te prikken. Een luttele 7 minuten daarna wist ook Rombard het doel van de tegenstander te bereiken. Dit doelpunt maakt dat de BMC met 5-0 voorstaat. Helaas besloot Enschede toen echt gas te gaan geven. Voordat de 2e periode ten einde was wisten ze er 2 in te schieten bij Stan.
Met een stand van 5-2 gingen we de 3e periode in. Uit sheets van het verleden bleek dat Enschede in de 3e periode nog wel eens verrassende dingen zou kunnen gaan doen. Hierop ingesteld zijn we gaan spelen. Helaas bleek ook dit waar te zijn. Want 5 seconden voor het einde wist Enschede de gelijkmaker te scoren. De BMC heeft er hard voor geknokt en is zeker niet ontevreden met het resultaat. De volgende keer pakken we ze!

05-12-2014: BMC blij met nieuwe wedstrijd shirts

Blue Mountain Cougars in het nieuw!

Donderdag 4 december zijn de nieuwe wedstrijd shirts en kousen van de Blue Mountain Cougars gepresenteerd. Tijdens een feestelijk treffen met alle spelers, sponsors, trainers en ouders werden er foto gemaakt en speelden de senioren een wedstrijdje gehuld in de oude en de nieuwe shirts.
Om het echt een shirt van onze spelers te maken hebben een viertal spelers en ouders van spelers zich over het ontwerp gebogen. Chantal, de moeder van onze spelers Randy en Joey, Mike van ’t Veer, speler 5e divisie en vader van spelers Danny en Mark, John de Bruin, 4e divisie en bestuurslid en Mitchell Beukema, speler 4e divisie, jullie zijn tot een mooi eindresultaat gekomen. Heel veel dank voor het meedenken en jullie hulp bij het tot stand komen van dit mooie shirt!
Ook een speciaal woord van dank aan onze sponsors, voor jullie steun aan onze vereniging: Hoofdsponsor  ICE-CUBE Amsterdam, in de persoon van Bas Visser sr.  Sponsors Vitasys en Baggerbedrijf West Friesland.
En de logosponsors: dBcontrol, Van Asch Loon en verhuurbedrijf BV, Van Der Neut schilderwerken, Beukema Productions, Zjon’s Guitarstore en PDZ uitzendbureaus.
We hopen jullie in de toekomst vaak op de ijsbaan te mogen begroeten!
Zaterdag 6 december zal ons 5e divisieteam de aftrap geven en de eerste wedstrijd spelen in de nieuwe tenues. Om 15.15 uur start de wedstrijd tegen de Luttikhuis Enschede Lions.
Vrijdag 12 december om 21.00 uur is de beurt aan de 4e divisie, zij spelen tegen de GIJS Seahawks uit Groningen.
Zaterdag 13 december om 15.15 uur mogen de aspiranten hun nieuwe shirt dragen in de wedstrijd tegen de Smoke Eaters uit Geleen.

Voor de foto’s klik hier

 

 

04-12-2014: BMC aspiranten wint oefenwedstrijd van Leiden

Oefenwedstrijd aspiranten tegen Leiden, zondag 30 november
Vol goede moed zijn we naar Leiden vertrokken met maar negen spelers en een goalie.
De spelers  zagen het niet zo erg zitten, omdat Leiden erg grote spelers had en wij er toch een paar misten . Maar ze hebben het heel erg goed gedaan, nog geen wedstrijd met zoveel  inzet en vechtlust gezien!
Er werd hard geschaatst en goed samengewerkt. Slecht één wissel in de defence lijn,  dat was buffelen, maar ging erg goed. Sander speelde zijn eerste wedstrijd mee met de jeugd en wist zelfs een keer te scoren, wat hem de wedstrijdpuck opleverde.
De forwards wisten elkaar ook steeds beter te vinden en bijna elke speler in het team wist een keer te scoren, helemaal top!
De stand ging gelijk op, maar de laatste periode stonden ze toch 7-5 achter. Leiden had één speler, die normaal niet in het aspiranten team zit. Hij was een stuk groter en  scoorde alle 7 doelpunten! (misschien was zijn naam Remy,  je weet wel van het sprookje “alleen op de wereld”!)
Opdracht in de 3e periode was dan ook: laat die speler geen puck meer krijgen, constant twee man op zijn nek! En dat is gelukt, ze kwamen terug tot 7-7. De laatste minuten de powerline op het ijs en  direct viel het winnende doelpunt,  8-7 voor Hoorn!
Grote pluim voor alle spelers en vooral voor onze goalie Sem, die toch wel heel veel snoeiharde pucks op zich af heeft zien komen!

15-11-2014: BMC 5e divisie wint van Amsterdam

Een slechte generale is een goede uitvoering, zegt men. Nou, daar moesten we dan maar op hopen want de laatste training was dramatisch. Vol vertrouwen in eigen kunnen traden we aan tegen een nieuw team in de 5e divisie, Shinny uit Amsterdam. Omdat een aantal van deze jongens bij ons de zomertraining hebben meegedaan waren ze ons niet geheel onbekend.

De eerste kans was gelijk voor ons en we zetten goed druk in het aanvalsvak. Geleidelijk kwam Shinny onder de druk uit en kwamen ze wat vaker op onze helft. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens. Wij hadden weer veel kansen nodig en het duurde tot de 13e minuut tot Ramon de eerste puck achter de Amsterdamse doelvrouw wist te werken.

Na een goed gesprek in de pauze probeerden we de voorsprong uit te bouwen, maar door chaos in ons verdedigingsvak kregen wij de puck niet weg en Amsterdam wist hem voor het eerst binnen te schieten. Balen, zeer onnodig…. Maar we wisten onszelf te herpakken en de voorsprong was er weer na een goal van Jan. Daarna brak een periode aan van fysiek spel, wat resulteerde in een 4 op 3 situatie in het voordeel van Amsterdam. Omdat je met 3 man niet vol op de aanval gaat bracht Hessel de puck op in z’n eentje en besloot zelf maar op goal te schieten. De goalie stopte het schot maar gaf een enorme rebound weg die Hessel er zelf in wist te lepelen. Lekker zo’n 2 goal voorsprong, vast houden dit!  Dat lukte niet, gerotzooi achterin en Amsterdam schoot de aansluitingstreffer binnen.

In de 2e pauze werden er duidelijke woorden gesproken door onze captain en de boel stond weer op scherp. Er werd een stuk beter gespeeld en Amsterdam kwam er niet meer aan. Wederom Jan zorgde, enigszins geblesseeerd aan een bepaald mannelijk onderdeel, voor de nekslag van Shinny en bepaalde de eindstand op 4-2.

10-11-2014: BMC aspiranten en 4e divisie in Leiden

Voor de wedstrijd van de 5e divisie konden we kijken naar de jeugd. Zij moesten namelijk voor ons ook tegen Leiden spelen. Bij binnenkomst zag het er goed uit, de jeugd stond met 2-0 voor. Helaas is Leiden sterk terug gekomen en was de eindstand 4-4.
De 4e divisie moest om 21:00 uur klaar staan. Onder leiding van Pete gingen ze er volledig voor. Dit resulteerde dat er binnen 4 minuten 2 doelpunten gescoord waren bij Leiden door John en Thijs. Na 12:30 minuten was de stand 0-3 gemaakt door Jeroen voor de BMC. Helaas wist Leiden voor de 1e rust terug te komen tot 2-3. De 2e periode was erg spannend. Leiden heeft zelfs even voor gestaan met 4-3. Gelukkig werd er hard geknokt door de BMC en wist Fabrisio de 4-4 gelijk te maken. Halverwege de 2e periode wist Bas met een schot van de blauwe lijn de voorsprong weer terug te nemen.  met een stand van 4-5 gingen we de start van de 3e en tevens laatste periode in.  Heel snel na de start wist Jeroen de voorsprong uit te bouwen tot 4-6. Helaas slaagde Leiden er in de stand gelijk te maken 3,5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Gelukkig was daar Bas. Hij wist er weer een in te prikken voor dat de zoemer ging. Divanni onze keeper heeft de hele wedstrijd staan keepen als de beste en heeft veel pucks uit het doel weten te houden. Hij is door de coach en het team uitgeroepen tot man of the match.

10-10-2014: BMC R13 wint met 11-3 van Enschede

De heren hebben een dikke overwinning geboekt op hun tegenstander, 11-3. Met 2 lijnen een een extra center werd er heel behoorlijk gespeeld. Bij vlagen zelfs zeer goed, overspelen, blauwe lijn gebruiken, tegenstander vastzetten in hun vak echt top! Positie houden blijft nog wel een dingetje, voornamelijk Mick zwerft overal. Verdedigers zijn bij vlagen superieur maar laten zich soms ook heel makkelijk uitspelen. Puck aan de stick houden en dan een aanval opzetten is voor veel jongens ook nog wel moeilijk, ze zijn gauw geneigd de puck blind weg te schieten. Neon was voor mij de man van de wedstrijd. Keihard werken, snel opschaatsen, overzicht hebben, breed passen en de center die alleen z’n stick er maar tegenaan hoeft te zetten,goal. TOP, echt van genoten!
 Ik heb de heren een groot compliment gemaakt en gezegd dat ze op de goede weg zijn.
grt Mike

13-10-2014: BMC aspiranten wint met 8-3 van Zoetermeer

Een 8-3 zeer verdiende overwinning op Zoetermeer, dus een lekker begin van het seizoen.
Af en toe nog een beetje onwennig spelend maar wel als een hecht team.
De jongens hebben allemaal een grote inzet getoond, je zag deze wedstrijd  willen we winnen.
Wisselen ging goed , het overnemen van elkaars posities als er bv  en verdediger de aanval opzocht redelijk.
13-10-2014: BMC 4e divisie verliest met 2-8 van The Crusaders
Van te voren was het al bekend bij het team, dit zou een zware pot gaan worden. Door een aantal afwezige/geblesseerde spelers kon het team niet op volle sterkte vertegenwoordigd zijn op hun eerste wedstrijd. Erg jammer.
De eerste periode begon goed, binnen 1 minuut scoorde debutant Brain van Veen het eerste en zijn eerste doelpunt in de competitie. Helaas mocht het niet baten want de rest van de wedstrijd had Den Haag duidelijk de overhand. De 3e periode was er nog een glorie momentje voor Mitchell Beukema, hij wist vanuit een onmogelijke hoek de puck via de keeper het doel in te krijgen. Hierdoor eindigde de score met een stand van 2-8. Wij zijn teleurgesteld maar niet verslagen. De volgende keer als we met een volledig team zijn gaan we winnen!!!!!!!!!!!

03-10-2014: Game against the Canadians

Last thursday the two teams of the BMC went up against the Hurricains from Canada. The youngest guy form The Hurricains had an age of 54. Thats older than most players of the BMC. Non of the less we’ve got a great hockey class from them. Both BMC teams were defeated bij the old guys. They are the ultimate proof that hockey is a thinking game. You only loose the puck when you don’t use your head.
After the game we had a bear and a nice chat with the nice players form Canada. We had a great evening and we hope they had to. For us it’s a evening to be reapeted.

For al the pictures click here.

01-10-2014: Competitie indeling bekend

Op de Site van de NIJB is de competitie planning bekend gemaakt. Deze staat vanaf heden op onze website onder de spelershoek. Het is mogelijk deze indeling per team te zien of voor de BMC in zijn geheel. Wanneer je de planning in zijn geheel wilt zien klik dan hier. wil het per team zien klik dan het betreffende team aan onder spelers hoek. Let op: Het schema van de 4e divisie kan nog gewijzigd worden. Momenteel staan er een aantal thuiswedstrijden op de zaterdag gepland. Het doel is deze naar de vrijdag avond te krijgen. Houd de site dus goed in de gaten.

29-09-2014: Teamuitje 4e divisie groot succes

Op zondag 29 september zijn de teamleden van de 4e divisie gaan golfen op golfbaan Regthuys. Onder de bezielende leiding van Randy Taylor zijn ze begonnen op de driving range. Hier bleek dat niet alleen de golfballen goed konden vliegen maar ook een golf club zeer goede aerodynamische vaardigheden heeft. Na wat geoefend te hebben op de green was het zo ver. De baan kon onveilig gemaakt worden. In 2 teams werden er 4 holes gespeeld. Na afloop werd er nog een drankje gedaan. Met deze opening van het seizoen kan het niet anders dan goed gaan. Wij hebben er allemaal weer zin in.

Foto’s van het uitje zijn te vinden op de foto pagina.

23-09-2014: Nieuwe regels seizoen 2014-2015.

– Het neutrale vak is aan beide zijden 1,5 meter kleiner geworden waardoor beide aanvals- cq verdedigingsvakken vergroot zijn,
– De ARHL wordt nu vijfde divisie genoemd,
– Er zijn een aantal nieuwe/aangepaste straffen zoals:
–  Biting = het bijten van de tegenstander!! Matchpenalty!
–  Diving of Embellishment (Schwalbe of met luid misbaar een overtreding faken) 2 minuten
–  Engaging with spectator. (aanvallen van een toeschouwer) Matchpenalty
– Incorrect access penaltybench 2 minuten
–  Injured player refuses to leave the ice  2 minuten
–  leaving penaltybench premature 2 minuten of 2 + Gamemisconduct
–  pulling hair /helmet  2 min of 5 + gamemisconduct
–  Refuse to start play 2 minuten benchminor
–  Slew footing ( tegenstander van achteren onderuit trappen/laten struikelen) Matchpenalty
–  Taunting (tegenstander bespotten of gewonde speler uitlachen)misconduct
–  Teamofficial entering ice, Gamemisconduct
–  Unsportsmanlike conduct (bv doorrijden op goalie, sneeuwdouche goalie, etc)  2 minuten, benchminor, misconduct, gamemisconduct en/of matchpenalty
– Een goalie mag NIET zijn gebroken stick bij de bench wisselen, dit moet door een speler gedaan worden!!!!!!! De goalie mag ook niet   meer met een gebroken stick doorspelen.
– Een bodycheck heet nu Illegal Hit.

<br)

04-09-2014: Scheidsrechters opleiding dit jaar in Amsterdam.

 

Dit jaar is de regionale scheidsrechters opleiding ook in Amsterdam.
Op zondag 14 september 2014, vanaf 11:00 uur.
Wij kunnen altijd nog meer scheidsrechters gebruiken, ook juniorspelers vanaf 16 jaar zijn welkom,
zij kunnen dan straks de R13 fluiten. Laat me zo snel mogelijk even weten of je naar deze cursus wilt, dan gaat Stan dat verder doorgeven. Kosten EUR 15,- per persoon contant te voldoen op de dag zelf.

01-09-2014: Hurricanes uit Canada op bezoek bij de BMC!

hurricanes

An interesting e-mail message reached the Cougars in March earlier this year. Interesting because this was a message from a Canadian hockey team planning on visiting The Netherlands and looking for some senior men’s teams to play some recreational hockey.

It turns out that the Hurricanes are a hockey team playing in a recreational league in Ontario, Canada. With an average age of near 50, it is clear that many players have years of experience!  So it seems that the players are still very active and obviously share a love of the game.  It was difficult to try and figure out the skill level of the Hurricanes to make sure the Cougars could field a team that will be a worthy opponent. When asked about the skill level, the team representative Jeff Collard replied:

“My guess is we will end up with 1/3 who played competitive hockey past 16 years of age, 1/3 who played house league and 1/3 in between. Everyone still plays one or two times a week in the winter in over 45 senior men’s B or C leagues. We are more interested in having fun touring a different part of Europe; the hockey just makes it more interesting. If it turns out to be a big imbalance, we can swap a couple of guys to balance things out.”

The Cougars have confirmed they can host the Hurricanes on October 2nd at 20h00. The regular practice for the seniors (20h) and the 4th division (21h15) teams will be used this evening to allow a very unique international hockey experience to take place.  First the seniors will take on the Hurrricanes and at 21h15 the 4th division will be the fresh opponents. The Hurricanes have a busy schedule with 3 games in 4 nights before visiting the Cougars in Hoorn. They are playing the Phantoms in Antwerp, The Topsport Early Birds in Tilburg and the Pub Stars in Tilburg before facing off against the Cougars.  Best of luck Hurricanes and we look forward to meeting you in Hoorn on October 2!

 

11-08-2014: Definitieve competitie opzet  2014-2015 bekend

Op de site van de NIJB is de definitieve competitie opzet voor het aankomend seizoen te lezen. Klik op de onderstaande link om op de betreffende site te komen.
http://www.nijb.nl/cms.php?Page=competitie
De ARHL heet tegenwoordig 5e divisie.
Als BMC doen wij mee met de volgende divisies:
– Aspiranten divisie
– 5e divisie
– 4e divisie
Buiten de NIJB competitie om doet de jeugd van de Blue Mountain Cougars ook mee met de R13 competitie.

 

27-06-2014: Voorlopige competitie opzet  2014-2015 bekend

Op de site van de NIJB  www.nijb.nl kun je de voorlopige indeling van de competitie zien.
– De ARHL heet nu 5e divisie.
– De Jeugdrecreanten is nu de Aspiranten competitie.

Klik op de onderstaande link voor de competitie opzet 2014-2015
competitieopzet 2014-2015.
Zodra de definitieve competitie opzet bekend is zal deze op de site verschijnen.

25-06-2014: Voorlopige teamindeling seizoen 2014-2015

   4e divisie 1997 of eerder (2014-2015)

Mitchell Beukema
Fabrisio Koopmeiners
John de Bruin
Jeroen Klappe
Ewout Prosée
Bart Voet
Jasper Brink
Bas Visser
Pieter Anink
Joep Bastiaans
Thom Dirks
Thijs Stuart
Olaf Bijmoer
Divanni Koopmeiners (G)

      ARHL 1996 of eerder (2014-2015)          

Sharon Beukema                                      
Erick Booij                              
Rombard Deerenberg
Monique Nijman–Slikker
Mike van t Veer
Roy van der Zee
Mark van Zundert
Danny  Gelder
Bill Loogman
Gilles Chenard
Léon Winkel
Hessel van der Neut
Sander van Veldhuijsen
Jan Polivka
Ramon Stuart
Stan van der Zee (G)

    JR: 1998 en later + 3x dispensatie 1997  

Daniel Moes
Ryan Schoolstra
Martin Cihlar
David den Boer
Davy Kok
Milo Buis
Maarten van Meeteren
Ferdy Ekkelboom
Lorenzo Jongejan
Alphonso Grau (disp)
Bryan van Veen (disp)
Wolf van den Bos
Jeremy Beukema
Jochem den Boer
Sem Grau  (G)
Kevin de Haan (G)

 R13, geen NIJB competitie  

Mick Meijer
Randy van Pel
Danny van t Veer
Neon Beck
Mark van t Veer
Joey van Pel
Jan Heesbeen
Jeroen van Vloten(G)

 

Nieuws seizoen 2014-2015

18-06-2014: Seizoen 2014-2015 gewijzigde trainingstijden

Vernieuwde trainingstijden:

In het seizoen van 2014-2015 worden alle trainingen een half uur later gestart. Dat betekend dat we de volgende trainingstijden hanteren:
– Jeugd: 19:00 uur tot 20:00 uur.
– ARHL: 20:00 uur tot 21:00 uur.
– 4e divisie: 21:15 uur tot 22:15 uur.

Onthoud het allemaal goed en zorg ervoor dat je op tijd bij de trainingen aanwezig bent.

18-06-201: Voorzitter tevreden over Pete Stiel toernooi

Hallo allemaal,

 Als voorzitter van de Blue Mountain Cougars, kijk ik vol trots terug op een zeer geslaagd toernooi dit weekend.
Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen om dit toernooi tot een groot succes te maken:
Allereerst naamgever Pete Stiel, volgens mij heb je er weer van genoten, Pete?
Mark van Zundert, voor de vele uren die je in de organisatie van dit toernooi hebt gestoken!
Onze sponsors en vooral Vitasys voor het beschikbaar stellen van de prijs voor de beste goalie.
Iedereen die vrijdag heeft geholpen met de aankleding van de ijshal, het zag er prachtig uit!
Onze scheidsrechters, de klokkers en het publiek, dank voor jullie enthousiasme.
Eddy Bakker, de ijsmeesters en de horeca bedankt voor de goede samenwerking.
Iedereen die heeft geholpen op zondag om alles weer op te ruimen, iedereen was moe,
maar toch stonden jullie klaar om alles weer netjes te krijgen! Top.
Natuurlijk Spareribs express voor het heerlijke eten en de band voor de muzikale ondersteuning.
Tot slot alle spelers en coaches van de teams uit Zwitserland, Duitsland, Polen, Friesland en de rest van Nederland!
Ik hoop dat ik niemand ben vergeten in dit lijstje, maar mocht dat zo zijn, mijn dank is er niet minder groot om!
Ik denk dat we ons allemaal kunnen gaan opmaken voor het 3e Pete Stiel toernooi in april 2015!

 Met vriendelijke groet,

 Monique Beukema-Portegijs

BMC – Hoorn

Nieuws seizoen 2013-2014

12-01-2014

BMC-Rhino’s

Wedstrijd BMC-Rhino’s

Zaterdag 11 januari was de aftrap van ijshockey jaar 2014. Zou er een betere wedstrijd zijn om te starten dan die tegen de Rhino’s. Vol vertrouwen startte we de wedstrijd. Echter werd het in de eerste minuut al duidelijk dat dit niet zo makkelijk zou gaan als bij de vorige wedstrijd waarin we 10-4 gewonnen hadden.

Na 2.44 minuten werd dit het pijnlijk. In plaats van dat wij scoorde kregen we het eerste doelpunt tegen. Gelukkig werd de stand 2 minuten later weer recht getrokken door een doelpunt van John de Bruin. In dezelfde periode wisten de Rhino’s nog een punt te maken. Door hard weren van de BMC heeft Jeroen Klappe gescoord na een assist van John de bruin wat de stand gelijk maakte aan het eind van de eerste periode.

De 2e periode begon net als de eerste, de BMC speelde langzaam. Ook nu bleek weer dat dit echt te langzaam was. Want ook het eerste doelpunt in de 2e periode ging naar de Rhino’s. Dit bracht de stand op 2-3. Na deze treffer tegen stond de BMC even op scherp. Mitchell Beukema harkt er 2 doelpunten in uit assists van Bas Visser en Fabricio Koopmeiners. Eindelijk stonden we voor. In dezelfde periode heeft Bart voet nog een puck het doel in gesjoeld uit een assist van Jeroen Klappe. Net voor het einde van de periode maakte de Rhino’s ook nog een punt. Dit maakte de stand 5-4 aan het eind van periode 2.

Tijdens de start van periode 3 was het duidelijk, de Rhino’s stonden op scherp en willen er alles aan doen om te gaan winnen. De BMC zouden er alles aan doen om de stand zo te houden of er een puntje bij te snoepen. Echter wisten de Rhino’s binnen 8 minuten na de start van de periode te scoren. Dit maakte de stand gelijk. Niet lang daarna wisten de Rhino’s nog een keer te scoren. Dit bracht de stand op 5-6. De rest van de periode wisten beide teams nog wat kansen te creëren. Echter mocht het voor de BMC niet lukken, de puck wilde de laatste periode het doel van de Rhino’s niet in. Helaas hebben we deze wedstrijd niet kunnen winnen. Er zullen uit deze pot een hoop puntjes meegenomen worden waarop getraind gaat worden.

 

05-01-2014

Winst R13 BMC-Leiden

Zaterdag 4 januari kwam het R13 team van Leiden op bezoek. De ploeg van Leiden begon sterk door na 12 seconden al te scoren. Dat was de wake-up call voor de Blue Mountain Cougars en vanaf dat moment werd er volop gestreden. Aan het einde van de 1e periode stonden ze al met 5-1 voor. Aan het einde van de 2e periode was dit 9-2 en de wedstrijd werd afgesloten met een winst van 12-3. Goed werk van onze Goalie’s Jeroen van Vloten en Kevin de Haan, die de nodige schoten van Leiden hebben tegen gehouden!
Samenspel is heel belangrijk binnen het ijshockey en dat was goed zichtbaar door de vele assists, waar de doelpunten uit voortkwamen: David en Neon allebei 3 assists. Maar ook Mark, Martin en Bryan gaven een prima voorzet waaruit gescoord kon worden! Doelpunten waren er door: Milo (3),  Jeremy (5) Neon, Daniel, David en Bryan.

 

05-01-2014

Oliebollen toernooi

Maandag 30 december was er weer het jaarlijkse oliebollen toernooi van de BMC. Zoals ieder jaar was het aan de ouders om de kinderen hockey les te geven. De ouders en de kinderen waren goed vertegenwoordigd en het zag er naar uit dat het weer een leuk toernooi zou gaan worden. De eerste periode ging het aardig gelijk op, de puck ging wat heen en weer maar uiteindelijk wist de jeugd als eerst te scoren. Dit werd meteen beantwoord door een doelpunt van de ouders. Aan het eind van de 1e periode was de stand 2-2. Mooie stand om even te rusten, de 2e periode was compleet tegenovergesteld. De jeugd begon in hun spelletje te komen en  walste over het team van de ouders heen. Met een dikke stand hebben ze van de ouders gewonnen. Dit bewijst maar weer van kijken alleen leer je niets. Dit geweldige toernooi werd voor de jeugd afgesloten met oliebollen en chocomel.

Het 2e gedeelte van de avond was het aan de senioren en hun introducés om te gaan hockeyen, ook hier was de opkomst zeer groot. We waren met een kleine 30 personen vertegenwoordigd op de ijsbaan. Hier zijn 2 teams gemaakt waarbij de introducés met de ervaren hockeyers gemengd werden. Het ging er onderling zeer leuk aan toe, de mensen die op hockey zaten werden goed aangepakt door de hockeyers en de introducés werden wat meer met rust gelaten, dit zodat iedereen op zijn/haar niveau kon hockeyen. Ook dit toernooi werd afgesloten met oliebollen en chocomel.

17-11-2013:

Winst jeugd BMC in Leiden

Zondag 17 november speelde het jeugdteam van de Blue Mountain Cougars een wedstrijd  tegen het team van Leiden. Deze teams komen uit in de R13 competitie samen met Heerenveen, Groningen en Utrecht.
De eerste 10 minuten wisten de spelers van Leiden nog goed weestand te bieden tegen de Cougars, maar uiteindelijk werd het eerste doelpunt gescoord door David, uit een assist van Jeremy. Halverwege de wedstrijd kwam de 2-0 op het bord door een doelpunt van Milo. Kort daarna een mooie assist van de jongste spruit Mark, die in het doel werd geschoten door Jeremy.  Leiden kwam even terug in de strijd door er 3-1 van te maken, maar dat kon de winning mood van de Cougars niet breken. Het vierde doelpunt was voor Mick, en kort daarna de vijfde goal door Milo, beide uit een assist van Daniel. 6-1 kwam op het scorebord door Jeremy (uit een assist van Mick) en ook de zevende werd door Jeremy in het doel geschoten. Vlak voor het einde kwam Leiden nog even terug door een tweede doelpunt te scoren, wat de eindstand bracht op 7-2.
Uitbundige blijdschap bij de spelers van de Cougars, die al buikschuiven over het ijs hun publiek bedankten.

17-11-2013:

Blue Mountain Cougars VS. Unis Flyers Heerenveen:

16 november moest het weer gebeuren, na een overwinning tegen de Rhino’s is dit onze kans om bovenaan komen te staan in de tussenstand van de competitie. Vol goede moed kwam iedereen de kleedkamer in want de Flyers stonden helemaal onder aan. Makkie dacht iedereen. Voor dat de wedstrijd begon werden wij door de coaches Bas Visser SR. en Jeroen Koopmeiners op scherp gezet, zij staan dan wel laatste maar als jullie niet gefocust gaan spelen kunnen zij het nog winnen ook. Na deze wijze woorden gingen we naar de baan. Warm rijden handjes schudden en een minuut stilte want van een van de spelers van de Flyers was de moeder overleden. Respect voor elkaar is zeer belangrijk bij ijshockey.
Toen zijn we de wedstrijd gestart, als een stoomwals scoorde Mitchell Beukema na een pass van Bas Visser het eerste doelpunt al na 42 seconden. Ongeveer 1 minuut erna lag het 2e doelpunt er in, deze gemaakt door Jeroen Klappe na een pass van John de Bruin. Weer een minuut later was het weer raak, deze keer was Thijs Stuart de gelukkige na een wereld pass van Mitchell Beukema. En zoals te verwachten lag er een minuut verder weer een puck bij de Flyers in het doel, dit keer na een mooi schot van Jeroen Klappe uit een mooie pass van Fabricio Koopmeiners. Dit maakte de stand na 2 minuut 52 al 4-0 in het voordeel van de Bleu Mountain Cougars.
Dit zette de Flyers op scherp en er vielen even geen doelpunten meer. Na een mooie actie van Mitchell Beukema lag na een paar minuten toch weer een puck bij de Flyers in het doel.
Helaas scoorde de Flyers na 11 minuut 37 ook een punt wat de stand 5-1 maakte, 2 minuten voor het einde van de eerste periode had Thijs Stuart weer een kans, deze nam hij en dat maakte de stand in rust: 6-1

Na de rust waren de Flyers de eerste minuut scherp. Dit resulteerde in een tegendoelpunt, hier waren we van geschrokken, als de hele periode zo gaat dan word het lastig om onze voorsprong te behouden. Gelukkig was deze schrik net de stimulans die we nodig hadden, na 4 minuut 50 schoot Fabricio Koopmeiners na een assist van Mitchell Beukema weer een puck in het doel van de Flyers. Nog geen minuut daarna had Bas Visser een mooie kans na een pass van Patrick de Waal, Bas greep deze kans zorgde ervoor dat de puck in het net van de Flyers belandde. 1,5 minuut na dit doelpunt gaf Bart Voet een pass aan Mitchell Beukema wat weer resulteerde in een doelpunt. Dit maakte de stand 9-2. Deze stand zette de Flyers op scherp, na 10 minuten gespeeld te hebben in de 2e periode besloten de Flyers er zo maar 2 doelpunten bij te prikken. Dit maakte de stand in de 2e rust 9-4.

In de rust kregen we weer wat wijze woorden van de coaches, ga niet mee in hun gerommel en blijf jullie eigen spel spelen. Deze wijze raad hebben we meegenomen het ijs op. Binnen 2 minuut 40 resulteerde dit in een goal van John de Bruin uit een backhand pass van Jeroen Klappe. De Blue Mountain Cougars waren nog niet klaar, na 9 minuut 16 wist Fabricio Koopmeiners de finale stand te maken door er een doelpunt bij te maken. Dit bracht de stand op 11-4.

Als Blue Mountain Cougars hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Voor het eerst was iedereen die mee traint aanwezig. Patrick van der Waal is weer hersteld van blessure die hij de eerste wedstrijd opgelopen heeft. Pieter Anink maakte zijn debuut in de ijshockey competitie, Ewout Prosée was voor het eerst in zijn leven ergens te vroeg aanwezig. Als we dit blijven volhouden maken wij een goede kans hoog te eindigen in de competitie.

Jeroen Klappe

12-11-2013: Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe website. Het streven is om deze website voor 2014 online te hebben.

08-11-2013: Het 4e divisie team heeft met 10-5 gewonnen van de Rhino’s

01-09-2013: Het nieuwe seizoen gaat van start. De nieuwe trainingstijden zijn als volgt: Jeugd: 18:30-19:30, ARHL: 19:30-20:30, 4e Divisie: 20:45-21:45