Nieuws

08-10-2016: 4e divisie verliest van Zoetermeer panter Bigfields.

Met twee trainingen achter de kiezen moest een uitgedunde selectie van het BMC 4e divisie team een wedstrijd spelen tegen de Bigfields uit Zoetermeer. De hoop op winst was vooraf door ziektes, uitval van spelers ed. niet erg hoog maar we waren vastbesloten er het beste van te maken.

De eerste periode bleef het lang stil qua doelpunten. Pas na 11 minuten wisten de Bigfields een puck langs Sem te krijgen. Jammer maar helaas. Gelukkig wist Mitchell deze periode nog te scoren na een pass van Fabrisio. Ook Ramon wist een keer door te breken, door de puck net langs de keeper te schaatsen en hem toen terug te leggen op Jeroen wisten ook zij de keeper van Zoetermeer te passeren. Dit maakte de stand na de eerste periode 2-1. De tweede periode begonnen we sterk. Al binnen 2 minuten wist Mitchell te scoren. Dit zette Zoetermeer op scherp want zij wisten deze periode ook drie keer te scoren. Veelal doordat wij met maar 3 of 4 spelers op het ijs stonden door alle straffen die er uitgedeeld werden.

De derde periode opende Zoetermeer met een doelpunt. Gelukkig wist ook Hessel zijn eerste doelpunt in de 4e divisie te maken. na een gewonnen face-off van Ramon. Zoetermeer wist hem door een snelle speler weer langs Sem te krijgen. Gelukkig wist Bas met een mooi schot vanaf de blauwe lijn ook de keeper te passeren. Dit maakte de stand 5-6. Alles kon nog. Maar het gebeurde aan onze kant niet. Helaas wel aan die van Zoetermeer. Dit maakte de eindstand 5-7. Wel kijkt iedereen terug op een geslaagde wedstrijd waarin hard gevochten is. Zoetermeer was met 20 veldspelers ruim 2 keer zo groot als de BMC.

29-03-2016: Aspiranten winnen u14 toernooi

Zondag 20 maart was het aspiranten team van BMC uitgenodigd voor het Henk Kuipers jeugdtoernooi in Leeuwarden. Na enige twijfel of onze jongens het wel zouden redden in een U14 toernooi, met full contact, stonden ze vol goede moed op het ijs. De eerste tegenstander was Amsterdam. Een leuke, sportieve wedstrijd die heel onverwacht met 5-1 werd gewonnen door de Cougars!

Het toernooi werd gespeeld volgens het Deens systeem: 20 minuten doorlopende tijd, geen icings, iedere straf is een penalty shot en ieder 90 seconden wordt na de toeter de hele lijn gewisseld. Dit werkte perfect, onze spelers hadden al heel snel door, dat er na die 90 seconden een speler al bij de bench moest staan, die, zodra de toeter ging een mep op de boarding gaf. Dat was het teken voor de spelers om het ijs op te gaan en zo snel mogelijk de puck te veroveren, die in het spel was blijven liggen. Hele leuke en snelle manier van spelen, die ook door het meegereisde publiek als zeer positief werd ervaren!

De tweede wedstrijd tegen de reuzen van Groningen, die zeer ruw en onsportief speelden, werd helaas met 0-2 verloren. De derde wedstrijd tegen de Capitals uit Leeuwarden ging heel lang gelijk op, maar werd uiteindelijk met 0-1 door de Cougars gewonnen, genoeg voor een plaats in de finale!

In de finale was Groningen weer onze tegenstander en ook dit keer een ruw spel, wat ons veel penalty shots opleverde. Helaas hadden we hier niet veel geluk mee alle penalty shots werden door de goalie gestopt. Groningen scoorde na 10 seconden al de 1-0, wat echter snel een gelijk spel 1-1 werd. Daarna stonden Groningen en de Cougars om de beurt aan kop en eindigde de wedstrijd in 3-3.

De wedstrijd moest in overtime beslist worden, zes minuten extra speeltijd en het eerste doelpunt zou beslissend zijn. Wat een spanning! Besloten werd om de powerline op het ijs te zetten en hopen om zo snel mogelijk het eerste doelpunt te scoren. Voordat dat kon gebeuren werd Wolf genadeloos de boarding ingereden door een speler van Groningen, wat de Cougars een penalty shot opleverde. Lorenzo besloot het toch nog een keer te proberen, na de vijf er voor die gestopt waren door de goalie. En jawel……..deze keer scoorde hij wel en werden de Blue Mountain Cougars kampioen in het U14 toernooi! Een zeer knappe prestatie, om als aspiranten team tegen al die U 14 teams als winnaar uit de bus te komen. Respect!

29-03-2016: Prachtige afsluiting van aspiranten competitie

De laatste competitie wedstrijd van de aspiranten werd gespeeld op 28 februari in Dordrecht. Hoewel de tweede plaats in de eindstand niet meer van ons afgenomen kan worden, gaan we uiteraard voor de winst. Dit gaat lastig worden tegen het sterke Dordrecht, met aan onze kant slechts 9 spelers en een goalie. Maar de motivatie is goed en iedereen gaat er voor de volle 100% voor. Al na 3 minuten scoort Jeremy het eerste doelpunt uit een assist van Neon. Vijf minuten later weet Daniel de stand op 0-2 te brengen uit een assist van Jeremy.

De tweede periode start Dordrecht met alle sterke (en hele grote) spelers en al na 12 seconden is de stand 1-2. Gelukkig scoort Jeremy even later met een mooie goal en staan we weer iets comfortabeler voor met 1-3. Aan het einde van de tweede periode weten de Dordrecht Lions nog een keer te scoren en gaan we de pauze in met 2-3 voorsprong. Geen stand om lui achterover te leunen, maar we vertrouwen op onze altijd sterke 3e periode! En ook deze keer lukt dat weer. Jeremy scoort de 4-2 uit een assist van Daniel en even later maakt Wolf het 5e doelpunt. Het laatste doelpunt valt 2 seconden voor het eindsignaal. Jeremy komt helemaal buitenom met de puck, past op Danny en die scoort net voor de toeter. Top gespeeld jongens, mooi samenspel en ook een superscherpe goalie Sem. Tevreden reizen we met een 2-6 overwinning naar huis. Mooi slot van een top seizoen, nu nog een U14 toernooi in Leeuwarden op 20 maart en het Leeuwen toernooi op 2 april in Dordrecht en dan zit het er weer op!

Aspiranten winnen in Leiden

21 februari kwamen we met een sterk onderbezet team naar Leiden. Om daar een wedstrijd te spelen tegen de Zoetermeer Panters. Het begin van de wedstrijd was zeer moeizaam en na 10 minuten wisten de Panters op 1-0 voorsprong te komen. Het antwoord van de Cougars liet lang op zich wachten, maar in de tweede periode wist Mick te scoren uit een assist van Davy. Slechts twintig seconden later scoorde David de 1-2 en tegen het einde van de tweede periode scoorde Danny uit een assist van Jochem. Na de pauze werd er veel beter samengespeeld en als van ouds is de derde periode altijd de beste van dit team! Alle vertrouwen dus! Al gauw scoorde Jochem uit een assist van Jeremy en was de stand 1-4. De laatste twee doelpunten werden gescoord door Mick en Daniel, wat de stand bracht op een mooie 1-6 overwinning.

09-02-2016: BMC 4e divisie verliest van Zoetermeer

Vrijdag avond moest het 4e divisie team aantreden tegen de Zoetermeer panter Bigfields. Versterkt met wat leden van de 5e divisie gingen we de strijd aan. De eerste periode startte we erg sterk. Na 4 minuten wist Ferdy te scoren door de puck net even van richting te veranderen na een schot van Jeroen. Niet lang daarna won John de face-off en ging Jeroen er met de puck van door om vervolgens de puck langs de keeper te spelen. Helaas wist Zoetermeer net voor rust nog te scoren. De tweede periode opende Zoetermeer de score. Gelukkig wist John nog te scoren na een backhand pass van Jeroen. Jammer genoeg wist ook Zoetermeer de puck lang Sem te prikken.
De derde periode begonnen wij met een doelpunt van Fabrioso. Dit maakte de stand 4-3. Helaas hebben wij het toen 7 minuten laten schieten. Het ene na het andere doelpunt werd gescoord door Zoetermeer. Dit resulteerde na 11 minuten in een stand van 4-9. We hebben hard gewerkt om dit nog om te keren. Helaas mocht het niet baten.  De eerste twee periodes hebben we heerlijk gespeeld en de derde periode alles uit handen gegeven. Jammer!

09-02-2016: BMC aspiranten verliezen van Enschede

Aspiranten helaas geen Nederlands kampioen dit jaar!

Zaterdag 6 februari was dé dag voor de aspiranten van BMC, onder grote publieke belangstelling, gingen de Cougars vandaag proberen om het kampioenschap binnen te slepen. Hiervoor was een winst op Enschede nodig met 4 punten verschil!

De eerste en tweede periode gingen heel slecht van start, Enschede was zeer goed op dreef en scoorde maar liefst 8 keer. De zenuwen speelden de Cougars parten en ze kwamen niet lekker in hun spel. Na 28 minuten wist Daniel gelukkig nog een puntje te scoren zodat die vervelend nul van het scorebord was. We gingen de pauze in met een 1-8 achterstand en een gedemotiveerd team. Maar of het nu lag aan de heerlijk Brownies van de moeder van Wolf of dat de drive om te winnen eraf was, weet ik niet, maar de derde periode speelden de Cougars de sterren van de hemel. Enschede scoorde in de eerste minuut meteen al het negende doelpunt, maar daarna was het ijs van de Cougars. Lorenzo scoorde uit een assist van Martin en enkele minuten later wist Daniel de stand op 3-9 te brengen uit een assist van Lorenzo en Jeremy. Het vierde doelpunt werd gescoord door Lorenzo, gevolgd door een mooie goal van Jeremy. Tot slot bracht Lorenzo de eindstand op 6-9 waarmee de eer toch gered was. Top was deze derde periode met 5 doelpunten en slechts één tegen. Jammer dat het zo laat op gang kwam, dan had de titel er nog in gezeten. We feliciteren Enschede met het behaalde kampioenschap en zijn trots op onze Cougars met een mooie tweede plek in deze competitie.

 Aspiranten winnen van Dordrecht

Op 23 januari speelden de aspiranten tegen het team van Proclass Dordrecht Lions. Al na 7 minuten wist Jeremy het team op 1-0 voorsprong te brengen uit een assist van Daniel. Even later gevolgd door een doelpunt van Lorenzo uit een assist van Jochem. Een minuut later wist Dordrecht even dichterbij te komen en scoorde de 2-1, maar hier bleef het dan ook bij. Na een wisseling in de opstelling in de tweede periode gingen de Cougars goed los. Lorenzo scoorde de 3-1 uit een assist van Jeremy. Daarna scoorde Martin uit een assist van Daniel, Milo uit een assist van Daniel en nogmaals Milo solo. David scoorde aan het einde van de tweede periode de 7-1 uit een assist van Lorenzo. De derde periode werd er nog mooi gescoord door Wolf en de 9-1 kwam op naam van Lorenzo. Mooie wedstrijd met een mooie eindstand 9-1 winst!

01-02-2016: BMC 4e divisie verliest van Groningen

Met een krappe selectie van 7 veldspelers en 1 goalie ging het 4e divisie team op weg naar Groningen. Dat het een zware pot zou worden was vooraf al duidelijk. Zij staan boven aan in de poule en wij doen mee aan de onderste helft. De pot bleek nog zwaarder toen bleek dat zij zoveel spelers hadden dat er zelfs een paar niet op de sheet konden. Ze hadden zelfs meer goalies dan wij wissels. Ze hadden 18 veldspelers en 3 goalies.
We hadden afgesproken om ze op te vangen bij de rode lijn en niet te aanvallend te spelen. Na 1,5 minuut pakte Fabrisio de eerste straf. Direct hierop wist Groningen te scoren. Helaas wisten ze in deze periode nog 5 keer te scoren. Gelukkig wist Ramon 20 seconden voor het einde van de periode na een pass van Jeroen de puck tussen de benen van een verdediger en de keeper door te spelen.
De tweede periode hebben we goed gespeeld. We kregen maar 3 doelpunten tegen en wisten zelf ook nog een keer te scoren. Met de kleine bezetting werd zeer taakgericht gehockeyd en iedereen pakte plekken van elkaar over waar nodig.
De derde periode speelde we aanvallend goed. Helaas resulteerde dit niet in punten. Groningen wist wel nog 3 keer te scoren. Dit maakte de stand 13-2 aan het eind. Al met al niet slecht voor de bezetting waarmee we gespeeld hebben. Na afloop was het duidelijk, iedereen van de BMC had lekker gehockeyd.

01-02-2016: BMC 5e divisie speelt gelijk tegen Den Haag ongetemd

Clash of the Titans.

Al sinds beide teams meedoen in de ijhockeycompetitie van de 5de divisie (voorheen ARHL) is de wedstrijd tussen BMC Hoorn en Den Haag Ongetemd een ware Clash of the Titans.
Voor de editie van 2016 werd wederom veel spektakel verwacht. Vooraf werd bekend dat beide teams een aantal topspelers moest missen door vakantie en blessures.
Voor aanvang werden nog even herinneringen opgehaald van eerdere wedstrijden. Heel gezellig natuurlijk.
De echte strijd wordt op het ijs uitgespeeld.
Na de eerst drop van de puck ging het los.
Over en weer de eerste kansen. In de eerste minuut de eerste straf voor Ongetemd. Kort daarna volgt een too-many-men straf. BMC kan helaas niet profiteren van de 5 op 3 overtal.
Zowel de eerste als tweede periode gaan heel gelijk op. Spanning en kansen aan beide kanten.
Zo zie je maar. Voor een mooie spannende pot hockey heb je geen topspelers nodig.
In de derde periode krijgt #25 Hessel van der Neut een mooie breedte pass van #29 Leon Winkel. Hessel denkt, kijkt en schiet heel beheerst de 1-0 binnen.
Nu nog 12 minuten tot het eind.
Ongetemd voert de druk op. BMC parreert. BMC countert, waarna de goalie van Ongetemd een knappe save maakt.
Weer een aanval van Ongetemd. Hussel en kluts voor de goal van BMC. Sharon weet de puck weg te werken.
Onfortuinlijk genoeg in de stick van de tegenstander. #66 Marek Moggre kan inschieten. 1-1. Oooo wat balen.
Nu nog 5 minuten op de klok.
Na weer een offensief van BMC krijgt #60 Danny Gelder een straf voor tripping. Dat betekent ondertal.
Nog 2 minuten. Het kan nog.
Als power forward wordt Captain #27 Rombard Deerenberg gewisseld voor een forward. Hij jaagt de puck na en weet die ook te veroveren. Een paas naar de verdediging…… Een schot…… seconden tikken weg. Weer puckbezit voor BMC.
Weer een schot vanaf de verdediging. Laatste seconden….. NU!!!!!!!!!!!!!
Helaas. Deze wedstrijd wordt niet gewonnen met een buzzerbeater.
BMC vs Den Haag Ongetemd eindigt zoals ie begonnen is. Geen verliezer. Geen winnaar.  Gelijk spel 1-1.
Maar wel weer een echte Clash of the Titans.
Ongetemd bedankt voor deze geweldige pot.
We’ll see you at The Pete Stiel Tournament in april

#27 Rombard Deerenberg.

31-01-2016: BMC Rombard Deerenberg staat met zijn schaatsen in de krant

img-20160131-wa0001.jpg

27-01-2016: BMC 4e divisie verliest van de Los padres uit Utrecht

Het was inmiddels de 3e keer dat we opgesteld stonden tegen de Los Padres uit Utrecht. De eerste keer was in Utrecht en de tweede keer was bij ons. Die wedstrijd is helaas na een periode gestaakt in verband met de mist. Vandaar dat we ze nu voor een derde keer treffen. Net als de vorige wedstrijd waren wij aan het begin niet klaar voor de tegenstander. Binnen 4 minuten stonden we 0-2 achter. Gelukkig wist Divanni na een pass van Jeroen de 1-2 te maken net voor de rust. De tweede periode waren we het spoor echt bijster.  De mannen uit Utrecht wisten maarliefst 4 keer te scoren en wij nooit. Gelukkig wist Mitchell aan het begin van de derde periode te scoren vanaf de middenlijn. Helaas wist ook Utrecht nog 3 keer te scoren deze periode. Ook Alphonso wist nog een keer te scoren. Dit maakte de eindstand 3-9. Wij hebben nog een hele hoop te leren!

 

19-01-2016: BMC 4e divisie verliezen van de Crusaders uit Den Haag

Vrijdag avond was een goed gevuld 4e divisie team klaar voor de strijd. Helaas waren we aan het begin van de wedstrijd niet scherp. Dit resulteerde in een 0-2 achterstand binnen 3 minuten.  Gelukkig wist Joery net voor de rust de stand op 1-2 te brengen. De tweede periode moest een stuk beter. Helaas wist ook deze periode Den Haag de eerste doelpunten te maken. Ongeveer 1 minuut voor de rust wist Glenn na een mooie assist van John te scoren. Dit resulteerde in een stand van 2-5 in de rust. Na een peptalk van de coaches gingen we vol goede moed de 3e periode in. In deze periode werd er eindelijk gehockeyd. Mitchell wist na 11 minuten de keeper te passeren met de puck. Helaas wist ook Den Haag hierna een punt te maken. Net voor het einde van de wedstrijd wist Glenn te scoren na een assist van Jeroen. De eerste twee periodes hebben we niet gehockeyd zoals we dat zouden moeten kunnen. De derde periode lieten we zien dat we het wel kunnen zoals geleerd. Hopelijk lukt dit volgende week zaterdag de hele wedstrijd.

 

19-01-2016: BMC aspiranten draaien een top seizoen

Aspiranten Blue Mountain Cougars nog in de strijd om Nederlands kampioenschap!

De aspiranten van ijshockeyvereniging BMC draaien een druk programma af in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Inmiddels is duidelijk dat de strijd om de titel, net als vorig jaar, gaat tussen BMC en Enschede. Komende weken zal intensief getraind worden met de spelers voor de beslissende wedstrijd op 6 februari.

Een overzicht van de laatste paar wedstrijden:

 

29 november 2015 tegen de Panters in Zoetermeer

De wedstrijd wordt al in de 1e minuut bepaald door BMC, door een mooi doelpunt van Wolf, uit een assist van Daniel. Daarna zakt het spel volledig in en presteren de spelers ver onder de maat tegen een veel zwakkere tegenstander. De spelers komen niet lekker in hun spel en hebben grote moeite met de goede en doelvullende goalie van Zoetermeer. Halverwege de tweede helft weet Zoetermeer zelfs gelijk te komen 1-1, wat dan direct wordt afgestraft door BMC met een doelpunt van Lorenzo. Tien minuten later weet ook David te scoren uit een assist van Jochem. Helaas blijft de stand steken op 3-1, het blijft winst, maar er had zoveel meer ingezeten. Volgende keer beter!

 

13 december 2015 in Dordrecht tegen de ProClass Lions

Met gemengde gevoelens reizen we af naar Dordrecht. De vorige wedstrijd werd bepaald door het zeer ruwe spel van de Lions, Martin raakte gewond en is nog steeds herstellende van de klap tegen de boarding. Met de duidelijke opdracht aan de spelers zich vooral niet te laten uitlokken beginnen we de wedstrijd zwak. Na 6 minuten scoort Dordrecht en komen we op 0-1 achter. Zeven minuten later wordt dit rechtgetrokken door een doelpunt van David, uit een assist van Jochem. Helaas scoort ook Dordrecht weer en sluiten we de eerste periode af met 2-1 achter. De tweede periode gaat het veel beter, David scoort de gelijkmaker uit een assist van Jochem en Wolf. Daarna weet Randy een mooie rebound te pakken uit een assist van Danny en Lorenzo. Vervolgens maakt Daniel de 2-4 uit een assist van Neon en sluiten de periode af met een doelpunt van Lorenzo. De derde periode komt Dordrecht terug met een doelpunt, met direct een antwoord van Lorenzo uit een assist van Dyon. Vier minuten voor tijd scoort Lorenzo nogmaals uit een assist van Milo. Dordrecht komt nog met één doelpunt wat de stand brengt op 4-7 voor de Cougars, goed gedaan jongens!

 

19 december in Enschede tegen de Lions

Belangrijke wedstrijd waar we met een sterk onderbezet team naartoe gaan. We missen twee sterke verdedigers Milo en Martin. Toch gaan de Cougars de strijd aan met dit sterke team uit Enschede. Het gaat mooi gelijk op, Enschede scoort na 7 minuten en brengt de stand op 1-0. Vier minuten later maakt Neon een mooi doelpunt uit een assist van Daniel. Daarna is het weer de beurt aan Enschede, ze scoren 2 keer en sluiten we de 1e periode af met 3-1 achter. De tweede periode starten we sterk met 2 doelpunten van Lorenzo 3-3! Dordrecht scoort de 4-3 en met deze achterstand gaan we de pauze in. De derde periode is bij de Cougars meestal sterk, dus we verliezen de hoop nog niet. Al na twee minuten maakt Lorenzo de gelijkmaker en vijf minuten later zet Jeremy het team op voorsprong uit een assist van Daniel. Dan zet Enschede de sterkste vier spelers continu op het ijs en laat de rest van het team op de bank zitten. Hier is onze defense niet tegen opgewassen en Dordrecht scoort in 7 minuten 4 keer. Net voor tijd weet Daniel nog één keer de goalie te passeren en eindigt de strijd in een 8-6 verlies. Jammer, maar meer zat er niet in met dit  incomplete team.

 

9 januari in Hoorn tegen Zoetermeer Panters

De strijd tegen de Panters begint erg zwak, na twee minuten komen we op 1-0 voor door een doelpunt van David uit een assist van Jochem. Maar al snel weet Zoetermeer gelijk te komen en tien minuten later zelfs een 1-2 voorsprong op te bouwen. De tweede periode maakt Jeremy al snel de gelijkmaker uit een assist van Lorenzo. Tegen het einde van de tweede periode, na een wijziging in de opstelling, komt BMC beter op stoom. Eindelijk zien de spelers in dat overspelen en een speler vlak vóór de goal resultaat oplevert. Lorenzo scoort uit een assist van Jochem en vervolgens scoort Jochem uit een assist van Wolf. De pauze gaan we in met 4-2 voorsprong. Na een peptalk in de kleedkamer wordt de zegereeks voortgezet in de derde periode. Daniel scoort uit een assist van Danny en Jochem uit een assist van Lorenzo en daarna nog een keer uit een assist van Daniel. Jeremy maakt de 8-2 uit een assist van Lorenzo en David de 9-2 uit een assist van Mick. Vijf minuten voor tijd scoort Lorenzo en even later Jochem uit een assist van Daniel en Davy. Nog is de koek niet op want in de laatste twee minuten scoort Lorenzo nog een keer en Randy de laatste uit een assist van Lorenzo. Dit brengt de eindstand op een mooie 13-2 winst! Top gespeeld jongens houd dit vast.

 

16 januari vriendschappelijke wedstrijd in Heerenveen tegen de Flyers

Met een sterk onderbezet team gaan we de strijd aan met het R17 team van Heerenveen. Al snel blijkt dat dit team niet echt een tegenstander is voor de Cougars. Na de eerste periode staan we met 0-10 voor. De tweede en derde periode komen de Flyers iets beter in hun spel en wordt de strijd uiteindelijk beslist met 0-16 winst voor BMC. Het is voor de Cougars lastig om tegen zo’n onervaren team te spelen, moeilijk om positie te houden als dit door de tegenstander niet gedaan wordt. Ook wordt het spelletje wat grimmig door niet goed ingrijpen van de onervaren scheidsrechters. De vele cross checkings, trippings en roughing worden niet bestraft, wat de sfeer toch wat grimmig maakt. Maar uiteindelijk toch een mooie winst mee terug naar Hoorn, Jeremy scoort 5x, Daniel 3x, Jochem 3x, Mick, Milo, Davy, Neon en Danny zetten ook allemaal een doelpunt op hun naam. Een mooi oefenmoment voor de laatste weken van de competitie, waar we nog steeds zicht hebben op de titel Nederlands kampioen

Na de spannende wedstrijd tegen kampioen Enschede, die met 5-8 werd gewonnen door de Cougars, stonden ze op 17 oktober oog in oog met Zoetermeer. Een flitsend begin, waar het na de eerste periode al 9-0 stond voor de Cougars. Zoetermeer was niet echt een tegenstander voor onze jongens. Helaas was de tweede periode slaapverwekkend en wisten de Cougars het doel van de Panters niet te vinden. Gelukkig kwam in de 3e periode het vuur een beetje terug en werd de wedstrijd uiteindelijk met 13-0 gewonnen.

Zaterdag 7 november werd in Hoorn de strijd aangebonden met het team uit Dordrecht. Al na anderhalve minuut kwamen de Cougars op 1-0 voorsprong en de eerste periode werd afgesloten met 2-0 winst. De tweede periode was, zoals vaker, niet erg spannend en werd er door beide teams niet gescoord. De derde periode ging Dordrecht een heel ander spelletje spelen, het spel werd ruig en er werden vele overtredingen begaan. Erg jammer, de sfeer in de wedstrijd werd totaal anders. Toch waren de Cougars weer goed op dreef en wisten ze het net van Dordrecht nog 3 keer te vinden. Ook Dordrecht wist in de chaos van een powerplay situatie één keer te scoren, wat de eindstand op 5-1 bracht. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het dieptepunt bereikt, Martin kreeg een bodycheck van een speler uit Dordrecht en kwam duizeling en met pijn in zijn nek van het ijs af. De toegesnelde ambulance broeders vonden het noodzakelijk om Martin mee te nemen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Gelukkig werd ’s avonds al duidelijk dat er niets ernstigs aan de hand was en mocht Martin naar huis. Jammer en zeer onnodig, de Blue Mountain Cougars waren duidelijk het betere team in deze wedstrijd en dan wordt de frustratie van de tegenstander op zo’n manier naar buiten gebracht. Laten we het spelletje gezellig houden, vooral omdat we elkaar nog 3 keer tegenkomen in deze competitie!

11-01-2016: BMC 4e divisie verliest van de Fleyers uit Heerenveen

Het 4e divisie team moest op zondag 10 januari aantreden tegen de Fleyers uit Heerenveen. Dit werd onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Ook speelde voor het eerst Glenn mee met het team. Met maar liefst 3 aanvals en 2 verdedigingslijnen gingen we spelen tegen Heerenveen. Helaas bleek Heerenveen erg sterk aan het begin van de wedstrijd. Binnen 4 minuten wisten de spelers van Heerenveen te scoren bij ons. Gelukkig wist niet lang daarna debutant Glenn de gelijkmaker te maken.  Heerenveen scoorde daarna weer bij ons. In de 13e minuut wisten Glenn en Jeroen door de Defence van Heerenveen te breken. Glenn werd neergehaald en kreeg een penalty shot mee. Deze wist hij mooi in het doel te prikken van Heerenveen. Helaas wisten de cougars hierna niet meer te scoren. Heerenveen jammer genoeg nog wel. Dit maakte de eindstand 7-2 voor Heerenveen.

16-12-2015: BMC 4e divisie wint van de Den Haag Crusaders

Op zondag avond mocht het 4e divisie team afreizen naar het pittoreske Den Haag, dit om daar voor het eerst aan te treden tegen de Crusaders uit Den Haag. Van te voren beloofde het al een spannende pot te worden, we stonden ongeveer gelijk in de ranking en wilde allebei graag winnen. Tijdens de eerste periode bleek al snel dat het gelijk op ging. Helaas wist Den Haag het openingspunt te maken door Danny te passeren met de puck. Gelukkig duurde het niet lang voordat Ferdy na een mooie pass van John de gelijkmaker scoorde. Ook het 2e doelpunt van de BMC gescoord door Thijs was nog in de eerste 10 minuten van het spel. Helaas wist Den Haag voor de zoemer van de eerste periode nog de gelijkmaker te scoren. Na een paar minuten rust en wat bemoedigende woorden van coach Randy Taylor gingen we de tweede periode in. Helaas wisten de Crusaders al snel op voorsprong te komen. Door stevig voor checken en taakgericht bezig te zijn wisten we gelukkig twee punten te scoren. De eerste schoot Ferdy er in na een pass van John en daarna wist ook John nog te scoren na een pass van Jeroen. Dit bracht de stand in rust tot een -4 voor de BMC.
De derde periode had Den Haag wat aanpassingen gemaakt in hun team. Alleen de sterke snelle spelers verschenen nog op het ijs. Dit resulteerde in twee doelpunten van Den Haag. Hier werd door de BMC op gereageerd. De verdediging werd wat meer geholpen en het gas ging er nog even flink op. Helaas bleef het een lange tijd stil qua doelpunten. Wel veel schoten en rebounds op het doel van Den Haag alleen wist de goalie deze altijd te stoppen. Al snel gingen we de laatste minuut van het spel in. Met de gedachte het kan nog zijn we gaan spelen. 43 seconden voordat het tijd was wist Divanni de gelijkmaker te scoren vanaf de blauwe lijn. Dit gaf zo’n boost van energie dat 35 seconden voor het fluitsignaal John met de puck het doel voorbij schaatste hem teruglegde op Jeroen waardoor het winnende doelpunt gemaakt kon worden. Toen hebben we nog 34 seconden ons doel schoongehouden wat resulteerde in de winst. Het was een spannende pot met een leuke sportieve tegenstander. We kijken uit naar de Return in Hoorn.

13-12-2015: BMC 5e divisie speelt gelijk tegen Zoetermeer

Vrijdagavond BMC 5 tegen Zoetermeer. Een nieuw team in de competitie dus het is even afwachten wat voor team het is. We weten in ieder geval dat ze met 13-0 hebben gewonnen van Dordrecht, waar wij gelijk tegen hebben gespeeld. Het is in elk geval een groep jonge gasten die er zin in hebben. De beginfase is gelijkwaardig, maar een kleine opleving van onze kant en we schieten er in korte tijd 3 binnen. Altijd lekker om wat afstand te nemen dan kun je wat relaxter spelen. Zoetermeer scoort tegen maar wij vergroten de marge weer naar 3. Niks aan het handje dus. Toch sluipt er iets in ons spel. Wat weten we niet maar Zoetermeer wordt gevaarlijker. En geïrriteerder. Straffen beginnen te vallen en de tegengoals ook. Ze komen terug tot 4-3, voornamelijk door hun sublieme nummer 10 die soms onnavolgbaar is. Hij staat na 3 wedstrijden op 12 goals en wij hebben onze handen vol aan hem. Het spel wordt harder en de strafbank is steeds goed gevuld. We weten er weer een goaltje in te werken en denken wat lucht te krijgen maar niets is minder waar. Zoetermeer blijft terugkomen ook als we weer scoren. Uiteindelijk schiet de nummer 10 de gelijkmaker binnen 10 seconden voor tijd. Weer laten we een punt liggen. Waarom we zo inladen weet ik niet. Gemakzucht? Het niet spelen van de positie? Niet spelen zoals het ons geleerd word? Niet hard genoeg werken? Waarschijnlijk al die factoren ja. En de rest. We kunnen en moeten beter!

07-12-2015: BMC 4e divisie verliest van de Shinny Mustangs

Op de dag van pakjesavond mochten de mannen van het 4e divisie team van de BMC aantreden tegen de Shinny Mustangs uit Amsterdam. Met een goedgevuld team waren wij klaar voor de wedstrijd. In de eerste periode ging het lang gelijk op. Echter wist Amsterdam de eerste 2 doelpunten te maken. Gelukkig wist Ramon Stuart het gat een beetje te dichten door een puck tussen de oksel van de goalie door te schieten. Helaas hebben we het in de tweede periode volledig laten liggen. Amsterdam domineerde op het ijs en wist 3 keer te scoren. Helaas wist de BMC niet de puck in het doel te krijgen van Amsterdam. De 3e periode ging het beter. Eerst wist Jeroen te scoren en vervolgens wist ook Divanni de puck nog langs de keeper te krijgen. Dit gaf de cougars weer hoop. Helaas was hoop niet genoeg wat tegen het einde van de wedstrijd wist Amsterdam nog 3 keer te scoren. Dit bracht te eindstand op 3-8.

 

30-11-2015: BMC 5e divisie speelt gelijk tegen Dordrecht

Met een goed gevulde ziekenboeg trad BMC aan in en tegen Dordrecht.  Met het ontbreken van creativiteit zal er hard gewerkt moeten worden. Vanaf de eerste seconden zetten we flink druk op het doel van de tegenstanders wat resulteert in 3 goede schietkansen maar hij mag er nog niet in. Aan de andere kant is het wel meteen raak. Dordt komt eruit met een 2 op 1 en schiet binnen. De 2-0 valt bijna identiek zo’n 10 minuten later. Gelukkig schieten wij de aansluiting rap daarna binnen. Het niveau van beide teams laat sterk te wensen over. Er is behoorlijk wat irritatie bij sommigen maar dat wordt goed door de zebra’s in de hand gehouden. De 2e periode kansen over en weer maar geen goals.  BMC komt iets beter in het spel en hebben vertrouwen in een goede afloop. In enkele minuten in de 3e periode buigen we de 2-1 achterstand om in een 2-4 voorsprong. Helaas kunnen we de winst niet veilig stellen. Dubbel zuur is het dat de gelijkmaker via een BMC schaats in het doel verdwijnt.  Voelde het gelijkspel vorige week tegen Den Bosch nog als een winst, dat was nu het tegenovergestelde. Wij hebben hier zeker een punt laten liggen.  Maar na 4 wedstrijden op 6 punten staan is best okee en we zijn nog altijd  ongeslagen. 11 december wacht Zoetermeer.  Hopen dat we dan weer een compleet team hebben.

30-11-2015: BMC 4e divisie verliest van Zoetermeer

Na wat lichte verkeersproblematiek wisten alle spelers van de 4e divisie toch de Silverdome in Zoetermeer te bereiken. De gemiddelde leeftijd van de tegenstander was ongeveer 45. Dat is slechts een stukje ouder dan ons. Oud en seniel waren ze echter niet. Ze waren sterk met over spelen en er zaten een aantal goede schaatsers in. Het was een spannende pot die beide kanten op zou kunnen gaan. Echter ging het voor ons de verkeerde kant op. Na 15 minuten wisten de Bigfields te scoren. Niet lang daarna wist ook Mitchell te scoren. Een goedgekeurd doelpunt want later door protesten van de tegenpartij afgekeurd werd. In de 2e periode wist Zoetermeer nog 2 keer te scoren. Helaas voor ons wij niet. In periode 3 waren we sterker dan de Bigfields Alphonso wist de puck het net in te krijgen en ook Mitchell mocht nog een keer de keeper passeren. Dit na een strakke pass met de schaats van Fabrisio.

De wedstrijd had voor de BMC een wat wrange nasmaak. Naar onze mening veel onterechte straffen voor beide teams en ook een afgekeurd doelpunt. Dit had niet zo gehoeven.

30-11-2015: BMC aspiranten verliezen van Enschede

Na de eerste wedstrijd tegen Enschede glansrijk te hebben gewonnen, werd het zaterdag 21 november 2015 in eigen huis een teleurstelling. Het team speelde een goede wedstrijd en heeft alles gegeven wat erin zat, maar het mocht niet baten, er werd met 5-9 verloren. Natuurlijk misten we Martin in de defence, na de bodycheck in de wedstrijd tegen Dordrecht is hij nog steeds niet hersteld van zijn hersenschudding. Ook bleek Enschede ineens een extra Duitse speler te hebben, die maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening nam! Waren ze bang van ons geworden de vorige keer? Dat ze nu maar een speler van Nordhorn of Reine geleend hebben, de clubs waar ze veel mee samenwerken. Omdat we geen inzage hebben in de spelerslijsten van de Duitse competitie is het niet te controleren of deze speler in Duitsland speelt en zo ja, hoe hoog? Beetje jammer allemaal, als je zulke middelen moet inzetten om te winnen. Maar goed, ons team heeft alles gegeven wat ons na een kleine 6 minuten al op 1-0 voorsprong bracht na een mooi doelpunt van Lorenzo. Deze voorsprong hielden we vast tot de 16e minuut, toen scoorde Enschede 3 keer in 48 seconden, dat was niet goed voor de motivatie! Vier minuten later wist Jeremy het doel te vinden en was de stand 2-3. Helaas scoorde Enschede nog twee keer voordat Lorenzo de stand op 3-5 bracht. En vier minuten later scoorde Lorenzo nog een keer. De pauze werd ingegaan met een 4-7 achterstand. Hoewel we de vorige wedstrijd in de derde periode vriend en vijand wisten te verbazen was dit helaas nu niet het geval. Danny wist nog een keer voor de Cougars te scoren, maar Enschede propte er nog twee in ons doel, wat de eindstand bracht op 5-9. Helaas, maar we krijgen nog twee kansen om ze aan te pakken en het kampioenschap binnen bereik te houden. Hopelijk dan weer op volle sterkte!

 

18-11-2015: BMC R13 verliezen van Zoetermeer

Dit zou een wedstrijd worden waarbij we al het geleerde van de afgelopen 2 wedstrijden zouden kunnen toepassen. Uurtje voor de wedstrijd zaten onze kanjers al in de kleedkamer en maakte iedereen zich klaar voor de wedstrijd. Met versterking  van Randy, Neon, Jeremy, Bram, Wolf en Davy waren we op volle sterkte en konden 3 lijnen maken.
We begonnen de wedstrijd met op de 1e lijn Randy op Doel met Wolf en Robbie op de Defence positie en de 3 aanvallers Jan, Neon en Senna. Het zou een hele oneerlijke strijd worden, die we evengoed zonder angst aangingen. Met een sterke 2e lijn met op Defence Collin en Tommy en aanvallers Mike, Tom en Danique bleven we de tegenstander goed bezighouden. Ook de 3e lijn met Defence Bram en Davy en aanvallers Jeremy, Richard en een roulerende Center probeerden we de tegenstanders goed af te stoppen, wat aardig lukte.

R13 1

Dat weerhield Zoetermeer er helaas niet van om ons de 1e periode met 0-6 de rust in te sturen. Ondanks dat de gemiddelde lengte en leeftijd het dubbele was van onze spelers hebben we leuke dingen kunnen laten zien aan de  vaders, moeders, opa’s, oma’s  en andere familie leden die de afgeladen tribunes vulden. Het is altijd lekker om in een uitverkocht stadion te spelen (aantal toeschouwers 33!).
R13 2

Dit gaf onze spelers ook vleugels en dat zag je ook aan de mooie uitbraken en individuele acties.
Helaas hadden we erg weinig geluk en belande de puck een aantal keren op de paal en lat.

De 2e periode maakte Zoetermeer maar 3 goals en ook de 3e en laatste periode prikte ze er helaas nog 2 in. Ook al lijkt een score van 0-11 erg groot, toch wil ik erbij zeggen dat het weinig zegt over onze inzet. We hebben gevochten als leeuwen en het is mooi om te zien hoe iedereen ontzettend groeit in hun spel. Hadden de meesten aan het begin van de competitie nog moeite met schaatsen en samenspelen, nu zie je dat het een hecht team aan het worden is. Iedereen doet zijn of haar best en er wordt weinig gemopperd. Als coach was ik zeer trots en tevreden en hopelijk zullen we snel onze eerste wedstrijd winnen.

R13 3

Ik wil al onze trouwe supporters,  assistenten en Timekeepers bedanken voor de steun.

Groet,
Hector José Montoya Schmidt

17-11-2015: BMC 4e divise verliest van de GIJS Seahawks

Na 2 overwinningen wilde het 4e divisie team van de BMC het winnen doorzetten tijdens de wedstrijd tegen Groningen. Dat dit geen gemakkelijke klus zou zijn bleek al na ruim 1 minuut. De Groningers wisten toen de 0-1 te maken. Gelukkig wist Gilles niet lang daarna de gelijkmaker te scoren. Dit gaf hoop. Helaas wisten de Groningers in deze periode nog 2 keer te scoren. Dit bracht de stand na de eerste periode op 1-3. Na een peptalk van coach Pete Stiel gingen wij vol vertrouwen de 2e periode in. Al 1,5 minuut wist John na een pass van Ferdy de 2-3 op het bord te krijgen. Helaas bleef het toen een tijd stil in het doel van de Seahawks. Helaas was dit bij Danny in het doel niet zo. De Groningers wisten er nog 3 in te prikken. Om het tij te keren wist ook Alphonso nog na een pass van Jeroen te scoren net voor dat de zoemer ging. Dit bracht de stand op 3-6 na de tweede periode. Na wat scherpe woorden van Pete gingen we de 3e periode in, helaas was Groningen wat met 2 keer zo veel spelers op de bank zat sterker dan de BMC. Zij wisten namelijk nog 2 keer te scoren. Gelukkig wist John na een mooie pass van Ferdy de eindstand op 4-8 te krijgen.
Wij hebben een mooie wedstrijd gespeeld helaas was Groningen te sterk. De volgende wedstrijd van de 4e divisie is op vrijdag 27 november in Zoetermeer

 

9-11-2015: BMC 4e divise wint van The Hague bullits

Zowel Den Haag als Hoorn moet het stellen met één doelman, respectievelijk Stephan Mijer en Danny Gelder. Maar HIJS heeft drie lijnen en Hoorn maar twee. Linkervleugel Jeroen Klappe is tevens coach van het Hoornse team. Den Haag heeft ditmaal vier Tsjechen in de gelederen. Verdedigers Martin Simonak, Josef Hrabcak en Ivan Portik en aanvaller Michael Resetar. Hoorn brengt de volgende vaste lijnen op het ijs: Gilles Chenard en Divanni Koopmeiners – Jeroen Klappe, John de Bruin, Ferdy Ekkelboom; Joery Brown en Hessel van der Neut – Mitchell Beukema, Thijs Stuart en Fabricio Koopmeiners.

Veel spel in het middenvak in de eerste minuten. En pas na zo’n drieeneenhalve minuut een eerste kansje voor Hagenaar Anthony ten Berge. En ook aan het andere doel is er actie als Thijs Stuart in de hoek van de baan de puck ontfutselt aan HIJS-verdediger Josef Hrabcak. Gedecideerd schaatst hij op doel af en probeert de goalie in de korte hoek te passeren. Maar Stephan staat paraat. Korte tijd later voert Cougar Fabricio Koopmeiners de puck op de rechterflank. Met een handige beweging laat hij een snelschaatsende voorbijflitsen, om daarna verowestend te kunen uithalen. Hij scoort 0-1 in de verre hoek (4.55). Doelman Danny Gelder moet dan alle zeilen bijzetten om schoten van onder andere Josef Hrabcak en Mitchell Lammering af te weren. Aan de andere kant mag Hoorn ongestraft driemaal aanleggen om het doel van Meijer te doorboren. Maar ook Stephan kan er wat van. Een hard schot van Mitchell Lammering levert een rebound bij de verre paal op voor Sander Verhage. Sander bedenkt zich geen moment en jaagt de puck tegen de touwen voor de gelijkmaker, 1-1 na 15.04.

Meteen in het middendeel gaat Den Haag op jacht. Patrick Jespers bedient Mike van der Bilt in de slot. Maar die verslikt zich in de puck. Patrick Jespers herovert de puck, maar schiet slechts de keeper aan. Een diagonale pass van Mark Hendrikx bereikt Patrick Jespers, die met een snel schot de five hole vindt. En het is 2-1 (20.53). Anthony ten Berge is dicht bij een doelpunt, maar goalie Gelder drukt op tijd de legguards tegen elkaar aan. Dan na exact 26 minuten de eerste straf van de wedstrijd. Spelmaker John de Bruin moet boeten voor het vasthouden van Patrick Jespers. Op de powerplay lost Den Haag twee gevaarlijke schoten, die Danny met moeite weet te keren. Hoorn overleeft de straftijd en ziet enige tijd later Jeroen Klappe soleren. Vanaf de linkerflank prikt hij uiteindelijk de puck in de recherbovenhoek. En de stand is weer gelijk, 2-2 (30.37). Dan een schermutseling tussen Tommy Lammering en Thijs Stuart. Dat levert natuurlijk straffen op. Michael Resetar domineert dan de aanvallen. Op zijn derde achtereenvolgende schot komt een rebound, die Timotey Saskovic binnen schiet, 3-2 (35.39). Met uitsluitingen over en weer schiet Jeroen Klappe naast en dirigeert Danny Gelder met zijn stick een schot van Mike van der Bilt naar de hoek van de ijsbaan. 47 seconden speelt Hoorn met vijf tegen drie. En als Patrick Jespers zijn stick breekt bij het uitverdedigen zij er nog maar twee Hagenaars tegenover de overmacht. Maar dan gaat ook het hoornsignaal ten teken van het einde van de periode.

In de slotperiode heeft Hoorn nog 47 twee man meer op het ijs. Doelman Stephan Meijer berooft Jeroen Klappe van een doelpunt. En Timotey Saskovic doodt kostbare seconden straftijd. Ook als de Haagse ploeg compleet is, is Timotey de smaakmaker. Pas in tweede instantie weet Danny Gelder zijn gevaarlijk schot klemvast te pakken. En dan is het opeens aan de andere kant 3-3. Jeroen Klappe bedient John de Bruin, die met een slapshot scoort (44.37). Nog geen minuut later draaien zij de rollen om. John geeft door aan Jeroen. Jeroen omspeelt twee Hagenaars en scoort voor 3-4 (46.14). HIJS-aanvaller Erik te Hoonte schiet op doel. Gelder staat een rebound toe, die verdediger Martin Simonak verzilvert (4-4 na 47.26). (En hier ging ik administratief de fout in, want ik schreef als doelpuntenmaker nummer op 15, die van Hoorn-speler Mitchell Beukema; Zie laatste alinea). In de tegenaanval schiet Mitchell Beukema eerst over, maar weet dan even later met ene one-timer alsnog het net te vinden voor 4-5 (47.26). Bij een uitsluiting van verdediger Gilles Chenard moet aanvaller Thijs Stuart zich een lijn laten afzakken. Hessel van der Neut en de zijnen leveren een prima penalty kill. Die gaat over in een powerplay als Mitchell Lammering Ferdy Ekkelboom onreglementair checkt. Vanuit een scherpe hoek weet Mitchell Beukema na 9 seconden krachtspel te scoren, 4-6 (53.47). Op 58.19 moet Fabricio Koopmeiners naar de strafbank. Patrick Jespers is niet succesvol met zijn schot. Op 59.32 onstaat een opstootje als Gilles Chenard flink in de mangel wordt genomen. Zondaren Timotey Saskovic en Michael Resetar ontvangen beiden 12 strafminuten. In die korte tijd weet Joery Brown nog te scoren. Zijn schot belandt na twee deflecties van Haagse spelers verrassend in het doel achter Meijer. Eindstand 4-7 (59.39).

Grote vreugde bij de Hoornse ploeg en bij de circa tien man sterke Hoornse aanhang, die met een luchtdrukhoorn de zege onderstreept. Na afloop van het duel schiet ik Hoorn-aanvaller Mitchell Beukema aan. En ik feliciteer hem met de klassieke hattrick (4-4 t/m 4-6). Mitchell:”Volgens mij heb ik er maar twee gescoord. Iemand anders heeft voor de 4-4 gezorgd. Jongens, wie heeft de 4-4 gescoord? Nu ja we zullen het wel zien op de sheet.” En op mijn vraag vervolgde hij:”Ja, we hebben allemaal in Hoorn het ijshockey geleerd. We komen van het streethockey en hebben de overstap gemaakt. En onze doelman Danny Gelder heeft net zijn vijfde ijshockeywedstrijd gespeeld.” Danny had goed staan keepen en met deze wetenschap van zijn vijfde wedstrijd ooit complimenteerde ik hem gemeend met zijn sterke spel. Ik vraag aan Mitchell of het niet zwaar is met twee lijnen tegen drie. Mitchell:”Nee hoor. Bovendien was een hele Haagse lijn al in de derde periode aan het douchen.” Een meegereisde supportster merkte op:”Nee ze vinden het wel fijn. Lekker veel op het ijs.” En daarmee wint Hoorn in acht dagen tijd tweemaal van de Bullets uit Den Haag. Thuis hadden zij de spelers uit de Hofstad al met 6-2 verslagen.

Bron: ijshockey België en Nederland

9-11-2015: BMC aspiranten nog steeds ongeslagen

Na de spannende wedstrijd tegen kampioen Enschede, die met 5-8 werd gewonnen door de Cougars, stonden ze op 17 oktober oog in oog met Zoetermeer. Een flitsend begin, waar het na de eerste periode al 9-0 stond voor de Cougars. Zoetermeer was niet echt een tegenstander voor onze jongens. Helaas was de tweede periode slaapverwekkend en wisten de Cougars het doel van de Panters niet te vinden. Gelukkig kwam in de 3e periode het vuur een beetje terug en werd de wedstrijd uiteindelijk met 13-0 gewonnen.

Zaterdag 7 november werd in Hoorn de strijd aangebonden met het team uit Dordrecht. Al na anderhalve minuut kwamen de Cougars op 1-0 voorsprong en de eerste periode werd afgesloten met 2-0 winst. De tweede periode was, zoals vaker, niet erg spannend en werd er door beide teams niet gescoord. De derde periode ging Dordrecht een heel ander spelletje spelen, het spel werd ruig en er werden vele overtredingen begaan. Erg jammer, de sfeer in de wedstrijd werd totaal anders. Toch waren de Cougars weer goed op dreef en wisten ze het net van Dordrecht nog 3 keer te vinden. Ook Dordrecht wist in de chaos van een powerplay situatie één keer te scoren, wat de eindstand op 5-1 bracht. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het dieptepunt bereikt, Martin kreeg een bodycheck van een speler uit Dordrecht en kwam duizeling en met pijn in zijn nek van het ijs af. De toegesnelde ambulance broeders vonden het noodzakelijk om Martin mee te nemen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Gelukkig werd ’s avonds al duidelijk dat er niets ernstigs aan de hand was en mocht Martin naar huis. Jammer en zeer onnodig, de Blue Mountain Cougars waren duidelijk het betere team in deze wedstrijd en dan wordt de frustratie van de tegenstander op zo’n manier naar buiten gebracht. Laten we het spelletje gezellig houden, vooral omdat we elkaar nog 3 keer tegenkomen in deze competitie!

 

2-11-2015: BMC 4e divisie wint van HIJS Hokij The Hague Bullets

Zaterdag 31 oktober mocht het team uit Den Haag afreizen naar Hoorn. Ondanks de verkeerschaos wist Den Haag op tijd op het ijs te staan. De eerste periode startte de BMC sterk. Na 2:09 wist Jeroen Klappe de eerste puck het doel in te prikken bij de keeper van Den Haag.  Helaas wist Den Haag na 6 minuten de stand op 1-1 te krijgen. Gelukkig wist John de Bruin ook nog een puck langs de keeper te krijgen. Dit werd vervolgt door Divanni zijn eerste doelpunt in de competitie. Dit maakt de stand na periode één: 3-1.  Na 6 minuten in de 2e periode wist Den Haag weer te scoren. Gelukkig wist ook Jeroen deze periode nog te scoren. We gingen periode 3 dus in met een stand van 4-2. De 3e periode was zeer rustig. Wel wisten John de Bruin en Jeroen Klappe nog een keer te scoren. Dit maakte de stand aan het eind van de wedstrijd 6-2. We hebben goed gespeeld en kijken uit naar de volgende wedstrijd.

12-10-2015: BMC 4e divisie verliest van de Los padres uit Utrecht

Wat begon als een mooie zondag in oktober eindigde in een drama. Dit is wel een beetje overdreven maar over de wedstrijd ben ik als speler niet te vrede. Het was onderling tussen Utrecht en ons zeer sportief en leuk. Helaas wist Utrecht de puck beter langs onze keeper te krijgen dat wij de puck langs die van hun. Dit resulteerde in het feit dat aan het einde van de eerste periode de stand al 2-0 was voor Utrecht. Gelukkig wist Fabrisio in de 2e periode een puntje te pakken. Dit maakte de stand bij rust 4-1.  In de derde periode was Utrecht nog steeds zeer sterk en was het bij ons nog steeds erg rommelig. Ik zelf(Jeroen Klappe) wist nog wel een puck in het net van Utrecht te krijgen. Helaas lukte het Utrecht ook nog om 2 keer te scoren. Dit maakte de eind stand 6-2. Door ons was het een zwaar bevochten rommelige wedstrijd waar we een hoop hebben laten liggen. Ik ga ervan uit dat dit de volgende wedstrijd zeker beter zal gaan.

 

12-10-2015: BMC aspiranten winnen van Enschede Lions

Zaterdag 10 oktober waren de aspiranten van BMC  te gast bij de kampioenen van vorig seizoen, de Enschede Lions. Met een deels nieuw team waren de verwachtingen niet al te hoog, maar de motivatie om te winnen des te groter! Dit resulteerde al binnen 3 minuten in een 0-1 voorsprong voor de Blue Mountain Cougars door een mooi doelpunt van Daniël. Direct daarna kwam Enschede sterk terug en was de stand 2-1. Er werd snel en sportief ijshockey gespeeld en het ging aardig gelijk op, na de eerste periode was de stand 3-2 voor Enschede, tweede doelpunt van de Cougars werd gescoord door Lorenzo. Ook de tweede periode waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, wat bij ons vooral ook te danken was aan een zeer sterke goalie Sem! De tweede periode eindigde met een 4-3 achterstand, met een mooie rebound van David.  Maar de Cougars hielden de moed erin, na een peptalk van coaches en wat wisselingen in de opstelling werd in de derde periode binnen enkele seconden door Jeremy de gelijkmaker gemaakt. Direct gevolgd door een goal van Lorenzo wat de stand op 4-5 bracht. Toen waren de Cougars niet meer te stoppen, Milo scoorde de 4-6, David de 4-7, waarna Enschede nog één keer terugkwam met een doelpunt. Uiteindelijk scoorde Lorenzo in de laatste twee minuten nog een mooi doelpunt uit een assist van Milo. Feestvreugde alom ook bij de massaal meegereisde fans en ouders. De aspiranten van Blue Mountain Cougars winnen met 5-8 van de Nederlands kampioen!

05-10-2015: BMC 4e divisie verliest van GIJS Black Spirit

Zaterdag mochten we weer los. De eerste wedstrijd van het seizoen, na 2 trainingen moesten we de strijd aangaan tegen de GIJS black spirits uit Groningen. Het team is dit jaar versterkt met 2 jeugdleden die doorgestroomd zijn. Dit betekend dat we met 2 volle lijnen kunnen gaan spelen. Ook zijn er 3 leden van de 5e divisie die aangegeven hebben voor de 4e divisie te willen uitkomen. Helaas waren deze er dit keer niet bij of niet beschikbaar om te spelen.
De eerste periode begonnen we sterk. Na 3.26 minuten wist Fabrisio de eerste puck in het doel te prikken.  Niet lang daarna wist ook Ferdy zijn eerste doelpunt in de 4e divisie te maken. Helaas wisten ook de Black Spirits in de eerste periode nog te scoren. De 2e periode wist Jeroen eerst de puck en daarna de keeper het doel in te schuiven. Dit maakte de stand 3-1. Helaas wisten ook de Black spirits nog een keer te scoren. De stand bij rust was 3-2.
Tijdens de 3e periode begonnen we goed. Binnen 3 minuten wist Fabrisio weer de keeper te passeren.  Helaas stonden de Black spirits op scherp. Zij antwoorde meteen met een tegendoelpunt en niet lang daarna volgde er nog 3. Dit maakte de eindstand 4-7.
Helaas hebben we niet gewonnen. Maar Danny die voor het eerst tijdens de competitie op doel stond heeft er een hoop pucks uit gehouden.

09-2015: Uitnodiging algemene ledenvergadering

 

Uitnodiging voor de algemene ledenvergadering van BMC
Wanneer:   Donderdag 17 september 2015
Lokatie:      ijsbaan de Westfries, kantine boven
Aanvang:   20.00 uur

Agenda

1. Opening door de voorzitter, mevrouw M.S.Beukema-Portegijs
2. Goedkeuring verslag van de jaarvergadering van 19 september 201
3. Jaarverslag teams 2014 – 2015
4. Jaarverslag arbitrage
5. Jaarverslag penningmeester
6. Verslag kascommissie
7. Verlenen van decharge aan het bestuur
8. Bestuursbeleid:
– vaststelling begroting 2015 – 2016
– vaststelling contributie
– verkiezing kascommissie
– verkiezing bestuursleden: aftredend en herkiesbaar voorzitter Monique Beukema-Portegijs
9:  PR en sponsoring
10. Trainingstijden/dagen/teamindeling
11. Rondvraag
12. Sluiting vergadering

* Eventuele tegenkandidaten voor deze functie, kunnen zich tot 24 uur voor aanvang van de vergadering per email melden bij bestuurslid Jeroen Klappe: jeroen.klappe@hotmail.com

24-08-2015: Start ijshockey seizoen 2015-2016

Beste ijshockey vrienden en vriendinnen,

Zaterdag 26 september gaat het seizoen weer van start. Wij zullen het seizoen op zaterdag om 15:15 gezamenlijk op het ijs starten met een gezellige dag waarbij alle leden hun schaatsen onder kunnen binden en kunnen komen ijshockeyen.
Meer informatie volgt zsm. over de mail.