IJshockeyschool

Plezier staat voorop

De IJshockeyschool is de plek waar kinderen voor het eerst leren schaatsen. Hier leer je spelenderwijs goed schaatsen en naarmate je beter wordt schuif je een groep door. Plezier staat voorop. Door spelenderwijs te leren schaatsen zal het zelfvertrouwen groeien. Het leren schaatsen zal heel snel gaan!

In de eerste groep leren kinderen de basis van het schaatsen en worden ze vertrouwd met het gladde ijs. Er zijn trainers beschikbaar om je één op één te begeleiden. Ook zijn er rekjes beschikbaar om balans te vinden. Met een trainingsprogramma speciaal voor de allerkleinsten leren de kinderen snel zelfstandig schaatsen. 

Zodra je zelfstandig kunt schaatsen ga je naar de volgende groep. Hier wordt getraind op schaatstechniek met oefeningen en spelletjes waarbij spelenderwijs de techniek van het schaatsen geleerd word. 

In de laatste groep wordt je klaargestoomd om echte ijshockeyers te worden en door te stromen naar een ijshockeyteam. Hier speel je in een eigen wedstrijdshirt en ga je met je eigen team trainen en wedstrijden spelen.

Wat heb je nodig

Als je al schaatsen hebt dan kun die het beste meenemen. Die ben je gewend en weet je zeker dat ze passen. Heb je geen schaatsen, geen nood, wij hebben vele schaatsen in verschillende maten te leen. 

Omdat het ijs zo hard is en er met sticks en pucks gespeeld wordt, is het belangrijk goede bescherming te hebben.  Wij hebben alle beschermers,  die je nodig hebt te leen voor jou.  Zo ben je goed beschermd. Ook een passende stick hebben wij te leen.

IJshockey is een intensieve sport. Een bidon met water is fijn om water te kunnen drinken tijdens de drinkpauze. 

Als je voor het eerst komt is een joggingbroek of trainingspak voldoende om je beschermers over aan te doen. Omdat je het warm gaat krijgen is een dikke trui en jas niet echt nodig.

Aanmelden

Loading…

Verzoek verstuurd

Bedankt voor je aanmelding, het is doorgezet naar de vereniging. Binnenkort nemen ze contact met je op. Je krijgt geen bevestiging van je bericht.

Waarom aanmelden

  • IJshockey is een hele coole en stoere sport 
  • Van ijshockey krijg je heel veel zelfvertrouwen
  • Je leert doorzetten 
  • Je leert omgaan met discipline
  • ​Je leert vaardigheden die een ander niet zomaar kan
  • Je wordt letterlijk en figuurlijk een sterker persoon

Hoe werkt het als ik mij heb aangemeld

Als jij je hebt aangemeld is bekend dat je komt. Je wordt geïnformeerd over de trainingsdata,-en tijden en waar jij je moet melden. Je krijgt dan beschermers, eventueel schaatsen en wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren.

Bij de training zijn voldoende begeleiders om vragen aan te stellen over het aandoen van de beschermers, maar kom wel ruim op tijd. Het uitzoeken en aandoen kost meer tijd dan je denkt. Zeker de eerste keer. Als je 30 minuten voor de start van de training er bent is dat voldoende.

Ben je aangekleed en heb je je beschermers, schaatsen en en helm op, dan is het tijd om naar het ijs te gaan. Vind je het helemaal geweldig na 2 lessen. Dan kun jij je lid worden en ben je een echte ijshockeyer.

Blue Mountain Cougars - 2024