Vanaf dinsdag 15 december is in Nederland een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Er geldt tot en met 2 maart een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten. IJsbaan De Westfries is door de Gemeente Hoorn als ‘buitensportlocatie’ aangewezen, sporten is onder de vlag van IJshockeyvereniging Blue Mountain Cougars, zij het onder strenge voorwaarden, is toegestaan.

Het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF gaat uit van de per 23 januari 2021 geldende landelijke maatregelen.

Specifiek voor sport heeft Rijksoverheid een pagina voor Veelgestelde Vragen opgesteld (FAQ). Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de Hygiënerichtlijnen te volgen van het RIVM.

DISCLAIMER: DIT PROTOCOL IS NOG IN ONTWIKKELING EN IS GEBASEERD OP DE KENNIS VAN NU. DE KOMENDE DAGEN KUNNEN NOG AANPASSINGEN VOLGEN (OP BASIS VAN AANWIJZINGSBRIEF RIJKSOVERHEID EN DE DAARUIT VOLGENDE NOODVERORDENINGEN).

Ga voor meer informatie naar : nocnsf.nl/sportprotocol

protocol-verantwoord-sporten-v220121