Van Den Haag naar Medemblik…en twee keer in de week naar Hoorn

Ricardo van der Lans uit Den Haag, zijn tongval verraadt hem nog enigszins, stellen we hier aan u voor als een van de nieuwe sponsors van Blue Mountain Cougars uit Hoorn.

Inmiddels is de in Medemblik neergestreken tattooshopeigenaar een Westfries geworden.

Hoe kom je in vredesnaam in Medemblik terecht? Ricardo lacht hartelijk en antwoordt zonder omhaal. Het is allemaal de schuld van mijn Simone die ik inmiddels al 22 jaar ken en waar ik altijd mee samengewoond heb. We wilden gewoon graag wat anders. Zij uit Amsterdam, ik uit Den Haag en dan moet je neutrale keuzes maken he. Hij vervolgt zijn toelichting. Ik leerde het tattoovak 12 jaar geleden van een ouwe rot. In 2009 zijn we neergestreken in Medemblik en opende daar onze shop op het Bagijnhof. In een prachtig pandje, uit 1899 kwamen we onlangs achter, hebben we ons gevestigd met Colors 73. Vernoemd naar mijn geboortejaar. En we wonen boven de zaak dus weinig woon,- werkverkeer zegt hij met gortdroge humor. Overigens staat er 1922 op de gevel maar het kadaster zegt 1899 dus dat moet ik nog even tatoeëren zeg maar. Maar dat komt goed want mijn werk is mijn passie.

Hoe ik aan het ijshockeyen kom? Tsja..oude liefde. Woonachtig in de stad van HIJS HOKIJ werd je al snel besmet met het ijshockeyvirus maar mijn ouders hadden er simpelweg de centen niet voor. Het werd Taekwando. Mooie sport maar niet wat ik echt wilde. Nu vele jaren later en mijn andere dromen zijn gerealiseerd wil ik het gewoon nog meemaken. En gelukkig kan dat bij Blue Mountain Cougars. In een ongedwongen sfeer, lekker recreatief ijshockeyen. Heerlijk trainen en beter leren schaatsen. Machtig is het! Simone lacht. Ik ken hem al lang maar het is net Ricardo van vroeger als ie thuiskomt van het hockey. Een grote grijns, een blauwe plek en stoere verhalen. Heerlijk dat hij die passie heeft gevonden naast zijn werk en de Harley Davidson waarop hij graag toert. Medemblik is fijn wonen zegt ze. Een heerlijke sfeer in de zomer met alle toeristen en in de winter fijn rustig en dan kan ik heerlijk met de honden op pad. Ze zijn gelukkig in Medemblik en dat stralen ze uit. Ze willen dan ook gebruik maken van de mogelijkheid om alle BMC leden en familie van de leden uit te nodigen eens langs te komen in hun prachtig opgeknapte pand. Wellicht kan Ricardo iets moois ontwerpen wat je altijd al graag had willen laten zetten. Voor leden en de familie heeft hij altijd een goed voorstel, dus ga die kant op!

Dank voor je sponsoring Ricardo. En naar iedereen, koop bij de sponsoren, zij maken onze sport mede mogelijk.