Sponsor aan het woord: Sportshop De Skihut Purmerend

We zijn in gesprek met Joop Bakker. Oprichter en eigenaar van De Skihut Purmerend. In een bomvolle en sfeervolle laagdrempelige winkel praten we honderduit over zijn werk én zijn passie.

Joop is een ervaringsdeskundige zo als dat zo mooi heet. Snowboarder van het eerste uur. De oprichting van zijn winkel is al weer 42 jaar geleden. De eerste stappen werden gezet in een schuur in Purmerland. Tegenwoordig staat daar de woonwijk Weidevenne. Vanaf 9 september 1993 is de winkel gevestigd aan de Gedempte Singelgracht 14 te Purmerend.

Een enorme collectie ski,- en outdoorgear zijn daar te vinden. Ski’s, snowboards, jassen, wandelschoenen, thermokleding kortom te veel om op te noemen staat uitgesteld in de ruime zaak die helemaal naar achter doorloopt. En precies daar achterin ontstaat datgene wat wij ook heel interessant vinden. Een groeiende collectie ijshockeyspullen. Bauer en CCM ligt de focus op. Hoezo Joop? Simpele vraag natuurlijk maar het antwoord is net zo simpel.

Ik verkoop al lang schaatsen. Ik slijp ze ook nog zegt Joop lachend. De stap was een logische naast alle wintersportgear die ik heb.

Toen ik informeerde naar ijshockeyschaatsen bij Bauer kwam de hele riedel langs. Van zweetpakken tot en met tassen en alles wat er in die tas moet om te kunnen ijshockeyen. Mensen van Blue Mountain Cougars kregen er lucht van en ik vond de deal met de club om sponsor te worden een leuke. Mooie exposure op de Westfries is meegenomen want ook daar loopt een flinke groep mensen die wellicht naar mijn winkel willen komen.

We zijn onze collectie ijshockeyspullen aan het opbouwen en dat gaat gestaag. Meer en meer artikelen verschijnen op de grote wand die ik in de winkel heb ingericht. Daar moet uiteindelijk alle veel voorkomende gear komen die jullie willen hebben en/of plots nodig zouden kunnen hebben.

Er is al een heel flinke voorraad klein spul als tape en veters en ook de gear en schaatsen zijn aanwezig vult Patrick aan. De ‘rechterhand’ van Joop is nagenoeg altijd in de winkel te vinden en verdiept zich in rap tempo in ijshockey. Toffe sport maar dat heb ik altijd al gevonden. Snel, fysiek en heel cool.

Joop en Patrick nodigen alle leden en hun familie van BMC uit om eens langs te komen. Voor hen wacht een leuke kassakorting. Zodra we weer de ijshal in mogen als toeschouwer komen we zeker ook is langs om jullie aan het werk te zien.

Dank voor je sponsoring Joop. En naar alle leden. Koop bij de sponsoren, zij maken onze sport mede mogelijk.